20. veebruari hommikul kell 8.15 sattus TTÜ bussipeatuse lähedal ahistamise ohvriks noorem naine. Naine teatas juhtunust politseile.

Põhja prefektuuri politseinikud kontrollisid mitme päeva jooksul TTÜ juures olevat terviserada ja selle ümbrust ning eelmise reede hommikul pidasid Lääne-Harju jaoskonna politseinikud seal kinni 29-aastase mehe, keda on alust kahtlustada naiste ahistamises ja liputamises.

"Hetkel koguvad politseinikud kõikvõimalikke tõendeid selleks, et seostada kinnipeetud meest erinevate juhtumitega, kus mitu naist on langenud ahistamise ohvriks. Mehe profiil ja tema tegutsemise viis annab alust kahtlustada, et lisaks Mustamäe piirkonnale tülitas ta naisi ja käitus pealetükkivalt ja ebameeldivalt ka teistes Tallinna piirkondades ning seda juba mitme aasta jooksul," ütles PPA pressiesindaja Helen Uldrich Delfile.

Kuna mitmed menetlustoimingud on veel pooleli, ei ole võimalik hetkel prognoosida, milliseks kujuneb kinnipeetud mehe vastutus ja võimalik järgnev karistus.

Lääne-Harju jaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juhi Signe Sulbi sõnul on väga oluline sellistes rünnakutest esimesel võimaluse politseile teatada, et teisi häiriv ja võimalikku ohtu seadev inimene kinni pidada ja vastutusele võtta. "Kuigi hetkel ei ole me kindlaks teinud võimaliku ahistaja isikut, on meil olemas tema kirjeldus, mis kindlasti aitab kaasa kahtlustatava tabamisele. Kannatanu tegutses väga õigesti, et helistas kohe politseisse, kirjeldas teda ahistanud meest ning tegi oma tervise ja turvalisuse kaitseks kõik, samas ennast ohtu seadmata. Ehk tegi kõva häält ja äratas sellega teiste möödujate tähelepanu," selgitas Sulbi.

Politsei palub kõigil, kes on seal piirkonnas sarnase ahistamise või rünnaku ohvriks langenud, sellest kindlasti politseile kohe teada anda.