Majas on 60 korterit. Sinu ülitähtsana näiv mure võib minu murede nimekirjas tegelikult asuda kolmandikus nimega "keskmine" või suisa "väheoluline". Kõigil on oma ettepanekud, kommentaarid ja probleemid ning enamasti tunduvad igaühe jaoks just tema omad kõige tähtsamad.

Muidugi tuleb tegeleda kõikide elanike heaolu tagamisega – seda me juhatuses teemegi, aga kohe ja korraga kõike ei jõua. Käime kõik tööl. Suurem osa tööpäeva õhtutest ja mingi osa igast nädalavahetusest kulub niigi ühistule. Oleks väga tore, kui mõni majaelanik oleks nõus kommiraha eest oma töökohast ära tulema, et silma pilgutamata teiste kõnede ja murede peale joosta. Paraku selgub igal aastal üldkoosolekul, et uusi kandidaate ei ole.

Tean, et see kõlab veidi kurjalt ja üleolevalt. Ei taha selline olla. Majaelanikud aga ei taha ka pärast korduvaid seletusi mõista, et ühistu juhatus ei kujuta endast tasuta haldusfirmat. Sisimas teavad kõik elanikud, et ise seda tööd teha ei tahaks.

Aga jah... mis ma kurdan? Olen järgmisel koosolekul ise konkreetsem ja astun lõpuks tagasi. Kust uus juht võetakse, seda mina ei tea. Ainus variant tundub olevat kalli raha eest haldusfirmast teenus sisse osta. Tunduvalt parem see teenus ilmselt ei ole, sest halduril on mitmeid kliente ja vaevalt saab ta meie majale oluliselt rohkem töötunde pühendada kui mina hetkel. Loodetavasti on ta veidi aktiivsem ja kogenum, aga sellegipoolest võiksid elanikud olla mõistlikumad.