Veebruarikuu alguses levitati sotsiaalmeedias postitust Elva linnas ja Rõngu vallas sõitva sinist värvi Peugeot Boxer kaubiku kohta, mille juht pakkuvat inimestele erinevat kaupa müügiks. Kuigi mitmed bussi pildistanud ja fotod sotsiaalmeediasse üles laadinud inimestest nimetasid väikebussi juhi tegevust kahtlaseks, ei pidanud nad siiski vajalikuks sellest politseile teada anda.

Hädaabinumbril andis vahetult bussi liikumisteekonna politseile teada üks inimene. Tänu tema infole õnnestus ka kahtlane sõiduk ja selle roolis olnud naine 2. veebruari päeval Jõhvi-Tartu-Valga teel Tilga külas kinni pidada, teatas politsei.

„Sotsiaalmeedias info edastamine on küll mugav info valdajale, kuid ei kindlusta selle info kiiret jõudmist korrakaitsjateni. Pärast info laekumist hädaabinumbrile tabati kahtlust äratanud sõiduk ja selle juht 7-8 minutiga. Seega kõige operatiivsemalt saab politsei reageerida just hädaabinumbrile laekunud info korral,“ kirjeldas Tartumaa piirkonnavanem Kaja Suur.

Praeguseks on teada, et sinise kaubikuga sõitnud naisterahvas pakkus erinevaid tarbekaupu müügiks veel paljudele inimestele.

„Tema buss oli täis erinevaid asju, millest osa oli politseile teadaolevalt soetatud ebaausal teel. Naise pidasime kinni ning edasises uurimises teeme kindlaks, kust ja mida on varastatud,“ selgitas piirkonnavanem.

Ta lisas, et inimeste aktiivsus turvalisust puudutava info edastamisel sotsiaalmeedias on kasvanud ning igati kiiduväärt.

„Samas tuleb seejuures alati mõelda, et ajakriitilise info korral saab politsei operatiivselt sekkuda kindapeale vaid juhul, kui see info on edastatud ka hädaabinumbrile,“ rõhutas ta.