"Tema elujaatav hoiak ja avatud olek puudutas muusikuid tema juhatatud orkestrites, aga ka meie kõigi südameid. Tõelise dirigendina oskas ta näha laiemat pilti, kuulda laiemat kooskõla ning ergutada neid alasid, mis seda kõige enam vajasid – ka väljaspool muusikat, olgu selle näiteks meie rahvuskultuuri fondi eestvedamine veerand sajandi jooksul," ütles Rõivas maestrot mälestades.

Peaminister tõdes, et maestro töö muusikas ja ühiskonnas kestis tõepoolest aastakümneid, hõlmates üha uusi pealekasvavaid põlvkondi. Kõigi nende sügav austus ja tänu jäävad Eri Klasiga ka nüüd, kui tema juhatatud kollektiivide muusikat ja ta helisevat laulu saame nautida vaid tagantjärele.

"Minu vanavanemate põlvkonna jaoks tuli Eri Klas lavale sädeleva lauljana, sirgus siis minu vanemate jaoks armastatud rahvakunstnikuks ja dirigendiks ning minu põlvkonna jaoks sai temast juba rahvusvahelise kvaliteedimärgiga Eesti suurmees, kellel – ja ütlen seda siira tänutundega – jagus aega ka isiklike nõuannete andmiseks.

Kuigi tema kodu oli Eestis ja tema tööelu kese Estonias, meie rahvusooperis, oli ta dirigendina ka Eesti saadikuks eri maade orkestrite ja publikute ees.

Mälestan ja tänan austuses lahkunud suurmeest. Tunnen südamest kaasa omastele," ütles riigijuht.