Menkov postitas venekeelse video Facebooki ja see osutus väga populaarseks. Roppustest ja alandustest tulvil videot jagati üle 1700 korra ning vaatajaloenduri järgi nägi videot ligikaudu 50 000 inimest. Praeguseks on päästeameti rühmapealik jõudnud video oma kontolt kustutada.

Olgugi, et video võis olla mõeldud naljana, sisaldas see lisaks Eesti kaitsevõime alandamisele ka rassistlikke märkusi USA sõdurite aadressil ja Balti kaitsekolledži lipu nimetamist homoseksuaalide lipuks.

Kuperjanovi pataljoni võitlejaid nimetas Menkov ilmselt nende lipu järgi piraatideks. "SS-laste lapselapsed," ütles Menkov lahkuvaid Kuperjanovi pataljoni võitlejaid vaadates. Britte vaadates oli ta segaduses, kes need on, ja arvas, et ilmselt on need prantslased.

Video on filmitud päästeameti autost, mis tähendab, et Menkov tegi seda töö ajal.

Päästeameti peadirektori Kuno Tammearu sõnul lõpetatakse kesklinna komando rühmapealiku Sergei Menkovi teenistussuhe ning kogu meeskonna suhtes alustatakse distsiplinaarmenetlus. „Päästeamet ei tolereeri Eesti Vabariiki, kaitseväge, meie liitlasi ja üldse inimesi halvustavaid seisukohti. Selline käitumine ei ole sobiv mitte ühelegi Päästeameti töötajale," lisas Tammearu.

Menkovi hinnangul vabaneb päästeamet temast meelsasti. "Ma arvan, et päästeamet vabaneb minust suure rõõmuga. Mis seal ikka, olen oma osa ära teeninud," nentis Menkov oma Facebooki kontol ja lisas, et nagunii on päästeametis ees suured muutused ja ta ei kavatse kümne euro eest päevas koduses valves istuda.