Keskerakonna Tartu linna piirkonna sisevalimistel pidi selguma, kas piirkonna esimeheks valitakse tagasi Kadri Simsoni isa Aadu Must või võtab tema positsiooni üle Oudekki Loone, kuid esimehe valimine ebaõnnestus, sest hääletuseks vajalikku kvoorumit ei saadud kokku.

"Meie nõue on 25 protsenti ja meid oli täna napilt üle 20 protsendi kohal, mis on rohkem kui tavaliselt, kui on 40-50 inimest kohal, aga siiski oleks pidanud veel umbes 40 inimest olema. Meil tuleb rohkem tööd teha," tõdes Oudekki Loone.

Korduskoosolek toimub Keskerakonna reeglite järgi mitte varem kui kahe nädala või mitte hiljem kui kuu aja pärast. "Koosolek tuleb täpselt sama päevakorraga," ütles Loone.

Kongressil tekkinud lõhe kahe leeri vahel pole kadunud

Pärast sügisel toimunud kongressi, kus Kadri Simson kandideeris Edgar Savisaare vastu erakonna esimeheks, paistab Keskerakond olevat kahte leeri jaotunud. Seetõttu nähakse Simsonit toetanud piirkondade juhtide vastu kandideerimist Savisaare toetajate poolt katsena Simsoni pooldajad eemale tõrjuda.

Vastuolusid kinnitab ka tänasel koosolekul peetud kõne, kus Aadu Must kirjeldas värvikalt seda, kuidas erakonnakaaslased teda kongressi ajal laimama hakkasid.

Rääkides sügisesest Keskerakonna kongressist, ütles Must, et teda saatsid erakonnakaaslaste rünnakud juba siis, kui ta polnud veel otsustanudki, keda tema toetab. "Mina isiklikult langesin kõvade rünnakute ohvriks vaatamata sellele, et ma üritasin minna eemale. Mulle oli see aeg teatud emotsionaalsetel põhjustel raske. Ma olin Balti Assamblee delegatsiooni juhina Islandil ja kui ma sealt tagasi tulin, siis selgus, et vahepeal oli üks rühm fraktsioonikaaslasi teatanud, et Musta ei ole, et ta sõidab mööda Eesti kolkakülasid ja teeb kampaaniat oma tütrele Kadri Simsonile," rääkis Must.

Enne, kui ma jõudsin korralikult pooltki valida, olin ma üsna auklikuks lastud.
Aadu Must

Ta meenutas, kuidas Priit Kutser teda lehtedes tõrvas ning Heimar Lenk Tallinna televisioonis erinevaid jutte rääkis. "Enne, kui ma jõudsin korralikult pooltki valida - seni ma ütlesin, et ma olen mõlema [Simsoni ja Savisaare - toim] poolt -, olin ma üsna auklikuks lastud," sõnas Must.

Küsimusele, miks otsustas Loone Musta vastu piirkonna esimeheks kandideerida, vastas Loone, et Tartus on ta oma elust kõige kauem elanud ning seetõttu on seal töötamine loomulik. "Ma tunnen Tartut kinnisilmi. Riigikogu liikmena on oluline, et ma vastutaksin mõne piirkonna eest, ja Tartu on minu jaoks kõige kodusem koht," selgitas Loone.

Tema sõnul on Keskerakond demokraatlik erakond ja kui inimesi hakatakse nimetama või oleks ainult üks kandidaat, läheks partei demokraatiast ohtlikult kaugele.

Loone kandideerib Tartus, et tuua erakonda inimestele lähemale. "On väga oluline, et me looksime erakonnana Tartusse traditsioonid, et inimesed harjuvad meie juures käima poliitikast rääkimas ja et me anname neile huvitavaid mõtteid ning aitame nende plaane teoks teha," rääkis Loone. Ta lisas, et inimestel peab tekkima arusaam, et Keskerakond on see, kes nende jaoks tegelikult midagi ära teeb.