Delfi lugeja teatas, et Tallinnas seisab juba mitmendat tundi trolliliiklus Mustamäe-Kopli-Mustamäe liinil ja trammiliiklus Tondi-Ülemiste-Tondi ja Kopli-Ülemiste-Kopli ehk 2. ja 4. liinil.

Trolliliinide dispetšer ütles Delfile, et suuremad trolliliinid tõesti ei sõida, kuna liinid on jäite tõttu härmas. „Väiksemad on töös, aga suured liinid on häiritud jah,“ rääkis dispetšer. Millal trolliliiklus taastub, ei osanud dispetšer öelda, kuid arvas, et liikluse taastamiseks läheb veel aega.

Trammidispetšer ütles Delfile probleemi kirjeldades, et täna sadas vihma ja ilmselt läks kiiresti külmaks, mistõttu õhuliinid jäätusid ja trammid ei saa enam sealt voolu kätte. Kõige suurem probleem on tema sõnul hetkel uute trammidega, mis mõnel pool ka liiklust kinni hoiavad.

„Hetkel sõidab ainult 1. liin, Kopli-Kadriorg, aga mitte graafikus. Praegu jälle jäi viaduktil esimene tramm kinni,“ sõnas dispetšer. „Ülemistel on täielikult seisakud, sest seal on jäätunud õhuliinid ja ka üks CAF ees, mis hoiab tramme kinni. Neli CAF-i on Ülemiste jaama augus alates 13.45st.“

3. liinil on trammidispetšeri sõnul hetkel takistuseks üle viadukti sõit, kuna seal on ühes kohas samuti õhuliinil nii paks jääkiht, et trammid ei saa läbi. „Kui abivägi tuleb, siis läheb jällegi paar trammi läbi,“ kirjeldas dispetšer praegust olukorda. Ta selgitas, et brigaad käib tramme ükshaaval aitamas.

„Looduse vastu ei saa,“ nentis dispetšer, kelle sõnul ei saa olukorra lahendamiseks ka suurt midagi teha. „Vanade vagunitega saab vooluvõtjaga mängida – liigutada üles-alla, et purustada jääkihti, aga seal õhuliinis on 600 volti, sinna ei saa keegi kallale minna.“

Raskete ilmastikuolude tõttu on häiritud ka Elroni rongiliiklus. Ettevõtte kodulehelt on näha, et suurem osa ronge hilineb alates kella 14.30 just ilmastikuolude tõttu.

Sotsiaalmeedias on näiteks Kalamaja grupis mitmed inimesed mures, et kuidas nad pärast tööd koju saavad. „Hunnik lapsi segaduses ja ootavad, et trenni jõuda!“ teatas näiteks üks kasutaja. „Praegu nuputan, kuidas koju saan :) (kui just jala ei lähe),“ kirjutas teine.

Samuti ollakse üllatunud, et nii suurest seisakust pole varem teatatud.

Hea lugeja, anna teada, kuidas olukord liikluses on. Ootame infot, pilte ja videoid aadressil rahvahaal@delfi.ee.