„Mälestusmärkide ja sümbolite hävitamise eesmärk seisneb selles, et hävitada Vene riigi kohaloleku legitiimsus sellel territooriumil. Baltimaades, Ukrainas ja Moldovas luuakse välismaiste kuraatorite abiga uusi müüte selleks, et õigustada uute demokraatiakandjate ja ning uute kultuurikoodide ja põhimõtete, mis on vene inimesele vastumeelsed, olemasolu. Teisiti ei ole võimalik hävitada tuhandeaastaseid sidemeid Eesti ja Venemaa vahel, kui tal ei olnud veel oma nime. Tuletan meelde, et Aleksandr Nevski Jäälahing toimus Peipsi järve kaldal, mis on piir Eesti ja Venemaa vahel. Meie, venelased Eestis, oleme selle Aleksandr Nevski maleva järglased ja täpselt samamoodi seisame me vastu uutele teutoonidele. Seetõttu tahetakse meilt ära võtta mälestused, luua Ivanov, kes ei mäleta oma päritolu, aga ma arvan, et meie oponendid kaotavad, nagu 1242. aastal Peipsi järvel,“ kuulutab Linter.

Edasi räägib Linter, et Venemaa rahvuslikud huvid laienevad tema hinnangul ka territooriumidele, kus elavad kaasmaalased, kus asuvad mälestusmärgid ja esivanemate hauad.

„Tuletage meelde nende inimeste perekonnanimesid, kes kasvasid üles, sündisid ja maeti Eesti territooriumile: seal sündis Gortšakov, on maetud Barclay de Tolly, Krusenstern, Benckendorff, Severjanin, teenisid Vene riiki krahv Ostermann, Kotšubei, Aleksandr Galitsõn, Bellingshausen, Kutuzov, krahv Palin, Samuel Craig, Georg Heinrich von Langsdorff,“ loetleb Linter.