Hukkunud poisi ema Oksana Rubel kirjeldas juhtumit detailselt ka MK Estoniale: tegemist oli tavalise pühapäevaga, naine oli olnud natuke haiglane ja pärast külmetusravimi joomist magama heitnud. Ärganuna küsis ta pojalt, kas kodused tööd on tehtud ja selgus, et ongi. Samal ajal, kui poiss koera jalutama viis, keetis ema pojale pelmeene – poeg armastas neid süüa täpselt 25 kaupa, neid ei tohtinud olla ei rohkem ega vähem. Siis saatis Oksana poja pesema. Vee soojendamiseks kasutatakse aga korteris gaasi…

Oksana jutustas, et märkas poole tunni möödudes, et poeg on liiga kauaks vannituppa jäänud. Vannitoas luku taga olev Miša ei vastanud ema kutsumisele ja vesi valgus läbi vannitoa uksepragude korteri peale laiali. Šokis ema hakkas ust maha lõhkuma ja lärmi peale tulid kohale naabrid. Kes kutsus kiirabi, kes aitas dušialuses lamava lapse keha esikusse tassida. Oksana sõnul püüdis kohale saabunud kiirabibrigaad Mišat elustada vähemalt 40 minutit. „Olen neile südamest tänulik, nad tegid kõik, mis võimalik,“ sõnas ta. Ühel hetkel taipas Oksana siiski, et nüüd ongi kõik. Kohale saabus ka politseiüksus. Õnnetuspaik pildistati üles, alustati menetlust. Mingil hetkel saabus koju ka Miša vanem vend Pavel.

Oksana rääkis MK Estoniale, et on kaks varianti: poja tapsid kas mürgitatud pelmeenid või gaas. Politsei esialgsetel andmetel pelmeenidel siiski süü puudub. Oksana rääkis, et korteriühistus pole gaasitehnikut nähtud juba 15 aastat, kuigi ta oli korteriühistult seda korduvalt palunud. „Kui sul vaja on, eks kutsu ise,“ olevat talle seal vastatud ja sinna see asi jäigi. „Tahan teada, kes on süüdi,“ rääkis õnnetu naine, kes alles kuus aastat tagasi mehe vähile kaotas. Politseist pakuti Oksanale ka psühholoogi abi. „Lähen. Mehe surmast toibumine võttis mul omal käel kolm aastat. Seekord ma üksi ei jaksa,“ sõnas ta.

AS-i Gaasivõrgud juht Roman Bogdanovitš kinnitas aga loole lisatud kommentaaris, et gaariaparatuuri seisukorra eest vastutabki korteri omanik. „Kahjuks ei tea paljud korteriomanikud, et nad vastutavad gaasiseadmete ja korstnate seisukorra eest ise,“ sõnas ta ja lisas, et gaasiseadmeid ja korstnaid tuleb regulaarselt hooldada, et taolisi õnnetusi ei juhtuks.

Päästeameti pressiesindaja Indrek Hirs pani aga kõigile taas kord südamele, et suitsu- ja vingugaasiandurist võib taolistel juhtudel saada elupäästja. Mõistagi tuleb andur paigaldada nõuetekohaselt ja vaadata, et selle patareid oleksid korralikult täis.

Jaga
Kommentaarid