„Kuni selgituste ja selle tüli lahenduse saamiseni peatab Ukraina ajutiselt transiidilubade kehtivuse, mis on välja antud Vene Föderatsioonis registreeritud veoautodele, mis toob kaasa Vene Föderatsiooni veoautode transiitvedude ajutise peatamise Ukraina territooriumil,“ tsiteeris pressiteenistus Ukraina peaministrit Arseni Jatsenjukki, vahendab UNIAN.

Veel teatatakse, et seoses sellega, et Venemaa peatas ühepoolselt Ukraina veokite liikumise oma territooriumil, saatis Ukraina välisministeerium viivitamatult Venemaale noodi, milles nõutakse selle ebaseadusliku tegevuse kohta selgitust.

Ukraina ühiskondlikud aktivistid alustasid enne seda kümnes Ukraina oblastis tähtajatut aktsiooni, mille käigus ei lasta Vene numbritega veokeid Ukrainas piiridele sõita.

Kreml nimetas esmaspäeval olukorda Ukrainas blokeeritud Vene veokitega omavoliks. Venemaa presidendi pressiesindaja Dmitri Peskov teatas, et see tegevus on rahvusvahelise õiguse normide vastane, vahendab Lenta.ru.

„On nördima panev ja lubamatu, kui Ukraina võimude mahitusel toimub mingi omavoli meie vedajate suhtes. See on vastuolus rahvusvaheliste vedudega tegeleva rahvusvahelise organisatsiooni põhimõtetega,“ ütles Peskov.