Lugeja sõitis laupäeva õhtul kella 20 paiku Tallinnas Pärnu maanteel suunaga Järve keskuse poole, kui märkas ees vasakus reas kerget ummikut. Seisaku põhjustajaks oli ehituskooli juures foori taha pidama jäänud auto, mis aga isegi rohelise tulega ei liikunud. Juhikohal istus mees, kes oli külili vajunud ja lääpas.

"Kuna kunagi ei tea milles asi võib olla, kas inimest tabas terviserike -insult, infarkt või midagi muud, tulin automaatselt kiiresti autost välja ning koputasin aknale, mees aga ei reageerinud. Katsusin ust, mis oli õnneks lahti, ning küsisin, kas kõik on korras? Olin valmis kohe patsutama põsele ning kontrollima inimese tervislikku seisundit," kirjeldab lugeja.

"Meesterahvas ehmatas ennast üles, endal silmad suured nagu tõllarattad, pupillide kõrvalt polnud silmavalget pea nähagi. Sain aru, et asi pole õige. Küsisin veel korra, et kas kõik on korras? Mees vastas, et "jaja", tõi mingi ajuvaba vabanduse, et rääkis telefoniga vms. Hakkasin ukse juurest eemalduma, et öelda paarimehele, et ta politseisse helistaks, kui äkki tõmbas mees ukse kinni ning sõitis suurel kiirusel minema."

"Hüppasin kiiruga autosse, samal ajal politseiga rääkides ning üritades jälitada tukkuma jäänud meesterahvast, kes ilmselgelt oli narkojoobes. Enne Järve Selverit jõudsime õnneks piisavalt lähedale, et öelda politseile automark ning registreerimismärgi number.

Kahtlane auto peatus Järve Statoili taga pesula juures, sealt edasi sõitis ta tanklapoe ette ning paari-kolme minuti pärast oli ta taas liikluses, liikudes tagasi sinna poole, kust ta tulnud oli. Õnneks jõudis patrull talle kohe järgi ning peatas masina.

"Vähemalt suutsime paarimehega ära hoida võimaliku katastroofi või päästa mõne inimese elu," tõdes lugeja.

PPA kommunikatsioonijuht Tuuli Härson ütles Delfile, et sündmuspaigalt viidi narkoekspertiisi 27-aastane mees.

Politsei tänab väga tähelepanelikku inimest, kes sekkus ja andis kahtlasest sõidukijuhist korrakaitsjatele teada. Sellega aitas inimene ära hoida järjekordse liiklusõnnetuse, millel võinuks olla ülirasked tagajärjed nii juhile endale kui ka kaasliiklejatele.