Eile sõitis 30 reisijaga buss Pärnumaal Halingas kraavi. Üks bussis olnud ja vigastusteta pääsenud reisija ütles Delfile, et ta kinnitas turvavöö veerand tundi enne õnnetust. Ka teistel reisijatel olid turvavööd kinni, ilmselt seetõttu saigi külili paiskunud bussis viga vaid kolm inimest.

Ida-Virumaal Rannapungerjas juhtus aga mõne päeva eest ränk õnnetus, kus veokiga kokku põrganud bussis hukkus bussijuht ja sai viga 13 reisijat. Seal oli paljudel turvavöö kinnitamata.

Jaanuari lõpus sõitis Ida-Virumaal teelt välja Peterburi-Riia buss, milles sai vigastada 12 inimest. Nelja inimese vigastused olid ülirasked, ühel amputeeriti käsi. Paljudel bussiõnnetuse ohvritel oli turvavöö kinnitamata.

Delfi lugeja, anna aadressidel rahvahaal@delfi.ee või vihje@delfi.ee teada, kas linnadevaheliste busside juhid paluvad reisijatel turvavöö kinnitada ning kas seda kontrollitakse? Kas viimasel ajal toimunud rasked bussiõnnetused on pannud juhid rangemalt turvavöö olemasolu kontrollima? Oma kogemustest võid kirjutada ka artikli kommentaariumisse.