Venemaa kaitseministeeriumi ametlik esindaja kindralmajor Igor Konašenkov ütles, et selliseid kaadreid näitavad juhtivad Ameerika ja Euroopa telekanalid. „Nagu öeldakse, on tunda kogenud dirigendi kätt,“ kommenteeris Konašenkov RIA Novosti vahendusel.

Konašenkovi sõnul ei ole see enam tendents, vaid seaduspära. „Lülitatakse sisse leierkast Venemaa-vastaste süüdistustega kõigis surmapattudes,“ ütles Konašenkov.

Veel rääkis Konašenkov, et kolmapäeval pommitasid Aleppot USA ründelennukid, aga hiljem süüdistati selles Venemaad. „Nagu me oma Ameerika partneritele lubasime, informatsiooni me varjama ei hakka. Eile kell 13.55 Moskva aja järgi sisenesid Türgi territooriumilt kõige lühema kursiga otse Aleppo peale Süüria taevasse kaks USA õhujõudude ründelennukit A-10 ning töötlesid täiega objekte linnas,“ ütles Konašenkov.

Konašenkov tuletas meelde, et Pentagoni ametlik esindaja Steve Warren teatas, et Vene lennukid pommitasid Aleppos kaht haiglat. Konašenkov väitis, et Vene lennukid kolmapäeval Aleppo piirkonnas ei tegutsenud, lähim sihtmärk asus enam kui 20 kilomeetri kaugusel linnast.