"Täispakett teenuseid lisaks täna olemasolevale rahastusele eeldaks 2-4 miljonit lisaraha, aga üksikud komponendid on oluliselt odavamad, nii et siin on küsimus, kui kiiresti me suudame neid teenuseid rakendada. Lisaks rahapuudusele on ka meil täitsa tõsiseid muresid selles osas näiteks, et meil ei ole piisavalt psühhiaatreid, kes oleks valmis narkosõltlastega töötama," selgitas Ossinovski, ja lisas, et kuigi kogu programm nõuab pikemaajalisemat tööd, saadakse tegevusplaan paika lähinädalatel. Siis saab viimaks probleemi lahenduste suunas liikuma hakata.

Eesti narkopoliitika tänast olukorda kirjeldades pidas Ossinovski murettekitavaks opioidisõltuvust ning fentanüüli tarbimisega seotud narkosurmade ääretult suurt osakaalu. "Oleme siin nii mitmegi näitaja poolest Euroopa esirinnas kahjuks ja on selge, et meil on vaja rohkem tähelepanu neile teemadele ja reaalseid samme selleks, et süstivate narkomaanide ja narkosõltlaste osakaalu Eesti ühiskonnas vähendada," sõnas Ossinovski.

Suurimaks probleemkohaks peab Ossinovski ravivõimaluste vähest kättesaadavust. Siinkohal on sotsiaalministeeriumil valmimas väga konkreetne tegevuste pakett, mis puudutab ravivõimaluste laiendamist narkotarbimise kahjude ja narkosurmade vähendamiseks ning erinevate teiste haiguste, eeskätt HIV-i levimiseks.

Mida arvab tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski kanepi tarvitamisest meie ühiskonnas, vaata lähemalt videost!

Kaur Kenderi eestvedamisel esitatud kollektiivse pöördumise "Laske elada" arutelul osalesid täna lisaks riigikogu õiguskomisjoni liikmetele ka tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski, justiitsminister Urmas Reinsalu, siseminister Hanno Pevkur, justiitsministeeriumi, tervise arengu instituudi, politsei- ja piirivalveameti, ravimiameti esindajad.