Sotsiaalmeedias kutsus punane vaip esile naeruvääristamise ning vaipa mõnitav araabiakeelne hashtag tegi ilma. Kohalik ajaleht pühendas esmaspäeval punasele vaibale suure osa esiküljest, vahendab Associated Press.

„Kuidas saab president paluda meil vööd koomale tõmmata, kui neljakilomeetrine vaip ütleb midagi muud?“ küsiti ajalehes Al-Maqal, mille peatoimetaja Ibrahim Eissa on üks Egiptuse tuntumaid telekommentaatoreid.

Et Sisi on Egiptuse relvajõudude endine ülemjuhataja, reageeris vaiba üle valla pääsenud kärale ka sõjavägi, mis tavaliselt avalikult eriti sõnakas ei ole. Brigaadikindral Ehab el-Ahwagy seletas pühapäeval televisioonis mitmetes jutusaadetes, et vaipa ei ostnud Sisi administratsioon ning ühte ja sama vaipa on sarnastel juhtudel kasutatud üle kolme aasta.

„Egiptuse kodanikele pakub teatavat rõõmu ja kinnitust, et meie rahvas ja meie maa ja meie relvajõud on alati võimelised korraldama kõike õigel viisil,“ ütles Ahwagy saatejuht Amr Adeebile. „See paigutatakse maha, et kaunistada omamoodi kogu üldist piirkonda, nii et see annab hea peomeeleolu, mida kantakse üle kogu maailmale.“