Kindlustusseltsi BTA kahjukäsitluse osakonna juhataja Natalja Veiler sõnas, et antud õnnetuses oodatakse praegu täpsemat infot politseilt süülisuse osas, kuid lisas, et palub kahjunõuded esitada niipea kui võimalik, et kohe pärast politseilt täpsema info laekumist langetada otsus.

Veiler lisas, et õnnetuses osalenud veok on kindlustatud Leedu BTA poolt ning juhul, kui tuvastatakse veoki juhi süülisus, kaetakse Simple Expressi reisijatele tekkinud isikukahjud liikluskindlustuse seaduse raames.

Eesti ja Venemaa kodanikest bussireisijate kahjunõudeid ootab kindlustusselts BTA e-postiaadressil kahjud@bta-kindlustus.ee ja nõu saab küsida telefonil 5686 8668. Läti kodanikud saavad pöörduda nõude esitamiseks ka Läti BTA poole e-postil bta@bta.lv või telefonil +371 26121212.

Esmaspäeva öösel kella ühe paiku põrkasid Ida-Virumaal Jõhvi-Tartu maanteel Rannapungerja külas kokku reisibuss ja veoauto. Esialgsetel andmetel kaotas Tartust Jõhvi poole sõitnud Leedu veoauto libeduse tõttu juhitavuse ja kaldus vastassuunavööndisse, kus põrkas kokku Jõhvist Tartu poole sõitnud reisibussiga. Bussis oli 19 reisijat ja kaks bussijuhti. Kokkupõrkes hukkus roolis olnud 49-aastane bussijuht. Haiglasse viidi 13 kannatanut, neist kaks raskete vigastustega. Veoauto roolis olnud 40-aastane mees viga ei saanud. Politsei kinnitas, et teeolud olid sündmuspaigas väga libedad.