Uudised, mida teada tänastest Eesti ajalehtedest:

+6°C
Täna on pilves ilm. Ajuti sajab vihma. Puhub lõunatuul 5-12, rannikul ja saartel puhanguti 15-18 m/s.
Eesti Päevaleht kirjutab sellest, et eile ränga bussiõnnetuse toimumiskohas olid eiratud riiklikud libestõrje nõuded. Paraku, ei oli nad eiratud ainult sealses piirkonnas.

Õhtulehe kaanelugu juhib tähelepanu samuti tapvale libedusele teedel ja täpsemalt tõstab fookusesse eile toimunud traagilist liiklusõnnetust, kus veoki ja reisibussi kokkupõrkes hukkus bussijuht ja mitu reisijat sai raskelt viga.

Postimehes räägib Venemaa ökonomist ja analüütik sellest, et venelased loovutasid vabaduse ja poliitilise osaluse majandusliku heaolu nimel, ent niipea kui hea olukord kaob, hakkab rahvas taas poliitika vastu huvi tundma ja soovima olla kaasatud.

Äripäev räägib, et mõjuka reformierakondlase Rain Rosimannuse äripartner avalikustas, kuidas Alexela Oili rahasüst aitas Rosimannusel kütuselisandite äri käima lükata.

Uudised, mida teada sündmustest maailmas:

Peaminister Taavi Rõivas ja Maksu- ja Tolliameti peadirektor Marek Helm tunnustavad Stenbocki majas toimuval tänuvastuvõtul suurimaid maksumaksjaid, kes on aidanud kaasa Eesti majanduse arengule.
Aftonbladet vahendab, et Rootsis Nynäshamnis peeti kinni 14 inimest, keda politsei kahtlustab varjupaigataotlejate vastuvõtukeskuse ründamise kavandamises. Mitmed kinnipeetutest on Poola kodanikud ning vähemalt ühel on seos ka eelmise nädalavahetuse põgenikevastase demonstratsiooniga.
Politsei sai esmaspäeval mitmeid eraldiseisvaid vihjeid eesseisvate rahutuste kohta Nynäshamnis, teatas Stockholmi politsei oma veebilehel.

Der Spiegel kirjutab, et viis päeva Saksamaal Hamburgi lähistel Elbe jões kinni olnud maailma suuremate hulka kuuluv kaubalaev CSCL Indian Ocean suudeti taas lahti päästa. Selleks läks tarvis 12 puksiiri kokku enam kui tuhandetonnise veojõuga.
Laev veeti ööl vastu teisipäeva uuesti laevateele. Nüüd viiakse see Hamburgi sadamasse, teatas avariikomando. Esialgse ülevaatuse järgi on alus täielikult funktsioneeriv ja selle roolisüsteem töötab.

Ootame teie pilte ja tähelepanekuid, mida ka teiste lugejatega hommikublogis jagada aadressil vihje@delfi.ee või Rahva Häälde!