Teatavasti ostis Vaher PPA krediitkaardiga omale saapad ja kõrvaklapid. Pevkur teatas tollal meediale, et taoline tegu on taunitav, aga mitte piisav, et seetõttu politsei peadirektorit vahetama hakata.

Täna riigikogu infotunnis küsimustele vastates ütles Pevkur, et peab ka praegu õigeks olukorra lahendamist nn kollase kaardiga. Formaalselt Vaher karistada ei saanud, sest Pevkuri sõnul oli skandaaliga kaasnev avalikkuse tähelepanu piisav, et Vaher mõistaks vajadust edaspidi oma käitumises korrektuure teha.

Skandaaliga oli seotud ka PPA mure uue vormi hanke venimisel, mille tõttu pole ladudes piisavalt kõiki vormiriideid ja ka Vaher pidi ise käima endale saapaid ostmas.

"Ma saan kinnitada, et kõigil, kellel on vaja välitööd teha, on välivorm olemas, aga kõikidel politseinikel kõiki vormielemente ei pruugi olla. Muu hulgas ei ole kõiki vormielemente ka peadirektoril," rääkis Pevkur.

Pevkur kinnitas, et uue vormi arendus käib ja ta soovib nii kiiresti kui võimalik jõuda selle hankega ikkagi sinnamaale, et saaks hakata vorme reaalselt õmblema.

"Olles nende tänaste politseivormidega üsna pikalt juba tegelenud, siis ma vaatan küll, et kas või välivormi puhul on need ikkagi väga ajast maha jäänud, need on mittehingavad, nendega kaabakale järele joostes, piltlikult öeldes, peab vett välja kallama püksiservast," rääkis Pevkur.

Tema sõnul peavad politseinikel olema korralikud hingavad riided seljas. Ta lootis, et see hange läheb mõistlikult ja kiiresti töösse.