Puksiir „Zubr“ teatas merevalvekeskusele, et nad vedasid remondist tulnud puksiirlaeva „Vegat“, mille pardal ei olnud inimesi ega kütust, kuid kaotasid laeva umbes 10 meremiili Kõpu poolsaarest edelas, kui suundusid Tagalahte tormivarju. „Zubr“ otsis „Vegat“ ligi tunni, misjärel suundus tagasi Kroonlinna. Sündmuskohale saadetud piirivalvelaev L-101 „Kindral Kurvits“ ei leidnud „Vegat“ ning lahkus piirkonnast umbes kella 1 ajal öösel, teatas politsei- ja piirivalveamet (PPA).

Otsingutega jätkati järgmise päeva hommikul kell 7 ning paar tundi hiljem leiti häireteadet edastanud poi. Kadunud puksiiri otsinguid jätkasid avariipoi ja laeva viimase teadaoleva asukoha piirkonnas „Kindral Kurvits“ ja piirivalvekopter, mis katkestas otsingud halva nähtavuse tõttu. „Kindral Kurvits“ jätkas otsinguid tänase päeva esimesel poolel, kuid „Vegat“ ei leitud.

PPA merevalvekeskuse vanema Ivar Treffneri sõnul hakatakse laeva otsima vee alt, milleks kaasatakse tõenäoliselt veeteede ameti hüdrograafialaev „Jakob Prei“. „Oleme üsna kindlad, et puksiirlaev „Vega“ uppus ning tema tõenäoline uppumiskoht on meil teada. Kuna juhtumi täpsed asjaolud on väljaselgitamisel, ei tea me täpselt, mis põhjustel „Zubr“ kaotas puksiiritava laeva, kuid igal juhul on tegemist õnneliku õnnetusega, mis ei kujutanud ohtu inimestele ega keskkonnale,“ ütles Treffner.

Vastavalt meresõiduohutuse seadusele kvalifitseerub laevahukk väga raske laevaõnnetuse alla ning selle ohutusjuurdluse korraldab majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi alla kuuluv Ohutusjuurdluse Keskus.

Manuses on foto „Kindral Kurvitsa“ poolt leitud avariipoi.