„See lendas peaaegu otse üle Silicon Valley, kus mina olen ja kus staadion asub,“ teatas uute tehnoloogiate vaatleja Martyn Williams Associated Pressile. „Ülelend toimus kell 20.26, pärast mängu. Ma ei pea seda muuks kui juhuseks, aga huvitavaks selliseks.“

Mäng California osariigis Santa Claras lõppes kell 19.25 kohaliku aja järgi.

Pühapäeval Põhja-Korea poolt välja lastud satelliidil Kwangmyongsong („Särav Täht“) 4 on Põhja-Ameerika õhuruumi kaitsestaabi (NORAD) katalooginumber 41332. Seda nimetatakse Maa-vaatluse satelliidiks ning see kaalub umbes sada kilogrammi.

Pyongyangi teatel on satelliidi peamised rakendused ilmavaatlus, loodusvarade ja metsa kaardistamine ning saagikuse parandamiseks vajalike andmete pakkumine põllumeestele.

Uue satelliidi signaale pole veel tabatud. Amatöörid ja eksperdid annavad oma parima, kuid seni pole veel selge, millisel sagedusel satelliit andmeid edastab või mida ta edastab.

Harvard-Smithsoniani astrofüüsikakeskuse astrofüüsik Jonathan McDowell ütles, et Super Bowlist ülelend võib vaatlusandmetega kokku sobida.

„Mul pole aimugi, millal Super Bowl lõppes, ma pole spordifänn,“ ütles McDowell. „Aga KMS-4 lendas üle California selle osa kell 20.27 Vaikse ookeani standardaja järgi kõrgusel 480 kilomeetrit. Minu arvutuste järgi oli ta 56 kilomeetri kaugusel läänes 480 kilomeetri kõrgusel, kui üle lendas, liikudes peaaegu otse põhja.“

Satelliidi orbiiti võib jälgida reaalajas veebilehel N2YO.com nime all KMS-4.