Eesti Konservatiivne Erakond korraldas täna Haapsalus ja mitmes teises linnas toetusürituse, et avaldada solidaarsust paljudes Euroopa linnades samal ajal toimuvatele massiimmigratsiooni ja Euroopa islamiseerimise vastastele protestiaktsioonidele.

Talumehe kõrtsis peetud üritusel viitas Helme täna avaldatud Turu-uuringute AS-i tehtud erakondade reitingutulemustele, mille järgi on liidrid endiselt Keskerakond ja Reformierakond, kuid oravad on võrreldes detsembriga toetust kaotanud. Seevastu on EKRE toetajate osakaal kasvanud 12 protsendini, sotsidel ja Vabaerakonnal on vaid ühe protsendipunkti võrra suurem toetus.

Helme sõnul oli ühe teise hiljutise uuringu järgi EKRE toetus 16 protsenti, kirjutab ajaleht Lääne Elu.

"See on küll spekulatsioon, aga kui homme oleksid valimised, siis me võtaksime 15 protsenti!" ütles Helme. "Järgmise valitsuse moodustame meie ja vabastame Eesti kahjulikest otsustest, mida aastaid tehtud on," märkis EKRE esimees.

Rahvusringhäälingu uudistetoimetuse tellitud Turu-uuringute AS-i küsitlusest selgus, et erakondade pingerea liidrid on endiselt Keskerakond 26 ja Reformierakond 17 protsendiga. 3.-4. kohal on võrdse toetusega (13 protsenti) Sotsiaaldemokraatlik erakond ja Vabaerakond. Kohe nende kannule on tõusnud Konservatiivne Rahvaerakond (12 protsenti), kel õnnestus parlamendiparteidest kuu varasemaga võrreldes kõige rohkem oma toetust kasvatada. IRLi toetus on seitse protsenti.