Viini politsei pidas põgeniku sealsamas kinni ning ülekuulamise käigus ütles ta, et tegemist oli „seksuaalse eriolukorraga“, kuna ta oli juba neljandat kuud seksuaalselt rahuldamata, vahendab ajaleht Daily Mail kohalikku Kronen Zeitungit.

Iraaklane, kes töötas Viinis taksojuhina, tunnistas „vea“ tegemist ja ütles, et ei tahtnud poissi vigastada.

Mees saabus Balkanimaade kaudu Austriasse mullu septembris, selgub dokumentidest. Ta ütles ülekuulamisel, et pidi oma „liigse seksuaalse energia“ väljutama ega saanud sinna midagi parata, kuigi andis endale sealjuures igati aru, et sellist tegu Austrias ei aktsepteerita.

Põgeniku sõnul on tal naine ja tütar, kes jäid temast Iraaki maha.

Võimud keeldusid algselt (vägistamine toimus juba 2. detsembril -toim) juhtunu kohta informatsiooni jagamast, öeldes, et soovivad kaitsta nii ohvrit kui ka vägistajast põgenikku, kes „on juba niigi palju läbi elanud“, lisades siiski, et sellist käitumist ei saa tolereerida.

Samal ajal on Austrias tähelepanu saanud ka teine juhtum, mis puudutab 13-aastast tüdrukut ja 26-aastast meesterahvast, keda süüdistatakse esimese vägistamises. Mees väitis ametivõimudele, et tal oli õigus tütarlapsega, kellega ta enne Euroopasse põgenemist Süürias abiellus, seksuaalsesse vahekorda astuda, kuna see on vastavuses islamiseadustega.