„Tegemist on meeskonnatöö koolitusega, kuna meie eesmärk on arendada sisekommunikatsiooni ja meeskonnatööd, et pakkuda vallainimestele paremat teenust,“ rääkis Delfile Viimsi vallavalitsuse kommunikatsioonijuht Liia Ringo, kelle sõnul said võimaluse täna alates kella 13st Tondiraba jäähalli uisutama minna kõik ligi 70 töötajat.

Piltide järgi läks uisutama umbes 30 töötajat. Ringo nentis, et kuna ta ise on haiguslehel, siis ta ei tea täpselt, kui suur osa töötajaist jäähalli kohale läks. „Aga nii palju, kui mul on infot, siis enamik teenistujaid seda võimalust kasutas,“ lisas ta.

Delfi andmetel oli väljasõidu tõttu Viimsi vallavalitsus täna pärast keskpäeva suletud. Kui Delfi pärastlõunal Ringole helistas, oli tema lauatelefon suunatud. Telefoni vastu võtnud inimene ei olnud samuti kontoris, ega soovinud öelda, kas tema teada keegi üldse vallavalitsust kohapeal esindamas on. Ringo ütles haiguslehele viidates, et temagi ei tea, kas keegi on vallavalitsuses kohapeal või mitte, kuid rõhutas, et üritus toimub töö ajast, kuna tegu on meeskonnatöö koolitusega.

„Ametlikud vastuvõtupäevad on meil esmaspäev ja neljapäev,“ selgitas Ringo, et täna ei ole ametlik vallaelanike vastuvõtupäev. „Teenistujatele on antud edasi ka info, et kellel on vaja tööl olla, need on kindlasti tööl, et tagada see, et vallaelaniku jaoks oleme ikkagi kättesaadavad.“ Hiljem kinnitas Ringo, et need teenistujad, kes meeskonnaüritusest osa ei võtnud, täitsid teenistusülesandeid ja teenus vallaelanikele oli tagatud.

Sarnaseid väljasõite pole Ringo sõnul varem ette võetud, kuid nüüd nähti vajadust vallavalitsuse töötajate omavahelist koostööd parandada. „Meie eesmärk on just parandada seda teenust, mida me osutame vallaelanikule ja hästi oluline osa selles on kommunikatsioonil, koostööl ja kliendisõbralikkusel, mis mõjutab ka majasisest kliendisõbralikkust – seepärast sai see ette võetud.“

„Inimesed töötavad väga ametipõhiselt ja eesmärk on parandada ka ametitevahelist koostööd, et kokku saaksid ka inimesed, kes tavatöös ei pea kokku puutuma. Samuti anda kõigile võrdsed võimalused, sõltumata sellest, kas tegu on autojuhi või vallavanemaga,“ rääkis Ringo.

Justkui tore ettevõtmine, kuid küsimus jääb siiski, kui mõistlik oli see korraldada maksumaksja raha eest ja keset tööpäeva. Ühtlasi kerkib küsimus, kui palju kogu üritus õigupoolest maksma läks, seda aga ei osanud Ringo enda kinnitusel öelda.

Viimati tekitas Viimsi vallavalitsus furoori detsembris, mil Viimsi vallavolikogu otsustas, et vaid umbes pool aastat Viimsi valda juhtinud poliitikud saavad jõuludeks toeka jõulupreemia. Näiteks vallavanem Alvar Ild (RE) sai volikogu otsusega heade töötulemuste eest teisel poolaastal 1700, abivallavanemad 1100 kuni 1350 eurot preemiat.

Praegune Viimsi vallavalitsus sai ametisse läinud aasta mais, kui kukutati IRLi liikme Jan Trei juhitud vallavalitsus. Trei sõnul on nüüdne koalitsioon mõelnud eelkõige sellele, kuidas vallamajas ja valla äriühingutes oma inimesed pukki saada, nii loodi sügisel ka seitse uut ametikohta. Trei viitas ka, et koalitsiooni esimesi otsuseid oli vallavalitsejate palku tõsta. Vallavanema töötasuks määrati toona 3840 eurot kuus senise 3200 euro asemel ja abivallavanemate kuupalk tõsteti 2500 eurolt 3072 eurole kuus.