Iowa osariigi demokraatide eelvalimiste ametlikud reeglid lubavad võitja viigi puhul kulli ja kirja viskamisega otsustada, vahendab Buzz Feed News.

Univisioni reporteri Fernando Peinado postitatud videos kasutati kulli ja kirja viskamist võitja otsustamiseks Iowa pealinnas Des Moines’is. Hillary Clinton võitis seekord „kirjaga“.

This is how the #IowaCaucus works. A tie is solved tossing a coin @HillaryClinton wins pic.twitter.com/yZDTUKFJXQ— Fernando Peinado (@FernandoPeinado) February 2, 2016

Kull ja kiri otsustas teadetekohaselt võitja Amesis, Davenportis, West Branchis, Newtonis ja kahes piirkonnas Des Moines’is ning iga kord võitis Clinton.

Unbelievable coin toss decides a dead heat in west Davenport! @HillaryClinton wins! @chucktodd @CNBC @NBCNews pic.twitter.com/CtsvYJllBf— Andrew Tadlock (@andytadlock) February 2, 2016

Oma kõnes pärast valimisi ei kuulutanud Clinton oma võitu, vaid „ohkas sügavalt kergendusest“, nagu ta väljendas. Bernie Sanders ütles, et tegemist oli praktiliselt viigiga.