Põldme rääkis Delfile, et juhtum sai alguse pühapäeva õhtul, kui tuli tellimus Pärnumaal Sindi lähedal asuvasse Pulli külla.

"Ega ta ei pidanudki tööl olema, võttis teise mehe vahetuse. Tegemist oli teise või kolmada töötunniga tal alles. Nad olid teise juhiga, kes sõitis Hyundaiga, seal Rüütli tänava Coco Loco (kohalik karaokebaar - toim.) ees valves, aga teisel juhil olid mingid omad asjad ajada ja nii ta võttis väljakutse vastu," rääkis Põldme.

Kutsungit nr. 38 kandnud juht oli seepeale sõitnud väljakutsele. Kui möödus umbes pool tundi, siis võttis dispetšer juhiga uuesti ühendust, kuna üks klient soovis Mai tänava piirkonnast taksot saada. Juht aga ei vastanud ei telefonile ega raadiokutsungile.

Kõrval lebas raadiojaam

Dispetšer esialgu ei osanud midagi mõelda, kuid kui kella 22:06 ja kell 22:49 prooviti taksojuhi tuttava palvel uuesti ja juht ikka ei vastanud, siis juba teatati politseile.

Sellepeale hakkasid pihta otsingud, mis kestsid terve öö.

"Hommikul pool 8 uurija helistas siis mulle, et auto on leitud, kuskilt Leedust või Lätist mingist hoovist, aga taksojuhti nendega pole," rääkis taksofirma juht. "Me poistega veel mõtlesime ka käia seal Pulli külas vaatamas, kuid politsei oli kahjuks mingi aeg siis juba surnukeha leidnud," lisas Põldme.

Taksofirma juht lisas veel, et tapetud juhil oli kõrval lebanud tema teada ka käsiraadiojaam, mis sohvritel oli igaksjuhuks põues. "Ei tea, kas ta üritas veel enne surma ühendust võtta, et dispetšer mainis ka, et mingi kahin oli eetris, aga jah, seda ei tea ju...," rääkis Põldme.

Heasüdamlik ja lahke inimene

Tapetud juhi ülemuse sõnul oli tegemist väga "heasüdamliku ja lahke vennaga", kes tegelikult oli ka päris tugev oma vanuse kohta.

Seda, kas taksofirma kavatseb võtta kasutusele lisaturvameetmeid, Põldme veel öelda ei osanud.

Ta juhtis tähelepanu asjaolule, et pärast mullu Sindis toimunud sama taksofirma juhi pussitamist võtsidki nad lisaks autos olevale raadiojaamale kasutusele ka käsiraadiojaamad ning järgmisel nädalal hakatakse kasutama taksorakendust, mis aitab ka asukohta positsioneerida. Samuti ollakse tegelikult üksteisega pidevalt ühenduses.

Leiti tapetud juht

Täna hommikul kella 11 paiku leiti eile Pärnumaal röövitud taksojuhi surnukeha. Teo arvatavad toimepanijad on kinni peetud.

Pühapäeval, 31. jaanuaril kella 21 ajal sai politsei teate, et seni tuvastamata kohas Pärnumaal on röövitud taksojuhilt sõiduk Mercedes-Benz ja seda juhtinud 65-aastase mehega ei ole õnnestunud ühendust saada. Esialgsetel andmetel sai röövitud takso juht pühapäeval kell 20.34 väljakutse Pärnumaale Pulli külla, teatas Lääne ringkonnaprokuratuur.

Politsei tuvastas, et sõiduk lahkus Eestist kella 22 paiku Ikla kaudu ja seejärel informeeriti kolleege nii Lätis kui ka Leedus. Leedu politsei abiga peeti röövitud sõiduk Panevėžyse lähedal kinni. Sõidukis olid Eesti kodakondsusega 18- ja 20-aastane mees, kes alaliselt Eestis ei ela.

Kadunud taksojuhi otsingud lõpetati täna kell 11.05, kui Sauga vallast Pulli küla lähedalt leiti mehe surnukeha. Juhtunu osas on alustatud kriminaalmenetlust paragrahvi alusel, mis käsitleb tapmist röövimise eesmärgil ehk mõrva. Menetlust juhib Lääne ringkonnaprokuratuur.