Egiptus on seni väitnud, et pole leidnud mingeid tõendeid selle kohta, et Sharm el-Sheikhist õhku tõusnud Kogalõmavia lennuki 224 inimesega pardal oleks alla kukutanud terrorism, vahendab Reuters.

EgyptAiri kõrgetasemeline julgeolekuametnik eitas, et mõni kompanii töötaja on vahistatud või kahtluse all, ning Egiptuse siseministeerium teatas samuti, et kedagi arreteeritud ei ole.

Kuid anonüümseks jäänud allikad teatasid, et vahistatud on mehaanik koos kahe lennujaama politseiniku ja pagasikäitlejaga, keda kahtlustatakse tema aitamises pommi paigutamisel lennuki pardale.

„Pärast teada saamist, et ühel nende liikmel on sugulane, kes töötab lennujaamas, toimetas Islamiriik sellele isikule käekotis olnud pommi,“ ütles üks allikas, ning lisas, et kahtlusaluse nõbu ühines Islamiriigiga Süürias poolteist aastat tagasi.

„Tal kästi mitte midagi küsida ja pomm lennukile toimetada,“ ütles allikas.

Teine allikas rääkis teistest kahtlusalustest: „Kaht politseinikku kahtlustatakse oma osa mängimises silma kinni pigistamise näol kogu operatsiooni suhtes turvakontrollis. Aga on ka võimalus, et nad lihtsalt ei teinud oma tööd korralikult.“

Allikad ütlesid Reutersile, et ühelegi neljast isikust ei ole veel süüdistust esitatud.