„Ma ei saa nõustuda sellega, et Frank-Walter Steinmeier reageeris minu kommentaaridele kuidagi karmilt. Ta ütles, et on vaja ära oodata uurimise tulemused ja mitte lõkkele puhuda propagandistlikku kampaaniat massiteabevahendites. Just seda me palumegi, et uurimise tulemused ilmuksid võimalikult kiiresti,“ ütles Lavrov Interfaxi vahendusel.

Venemaa kutsub Lavrovi sõnul Saksamaad üles esitama vajalikku informatsiooni selle juurdluse kohta. Tänu sellele, arvab Lavrov, tuleb vähem arusaamatusi.

„Et jutt käib Vene Föderatsiooni kodanikust, ei ole meil õigus mitte ainult oodata, kuni uurimine lõpeb, vaid me peame kõigi tsiviliseeritud maailmas olemas olevate normide järgi olema informeeritud ühest või teisest intsidendist, mis toimuvad Vene Föderatsiooni kodanikega, mida antud juhul ei tehtud õigeaegselt. Nimelt seetõttu tekkisid selle olukorra erinevad tõlgendused,“ ütles Lavrov.

Steinmeier heitis Lavrovile haruldaselt teraval toonil ette sekkumist Saksamaa siseasjadesse seoses 13-aastase vene päritolu tüdruku väidetava vägistamisjuhtumiga Berliinis.

Steinmeieri sõnul ei ole mingit õigustust seda juhtumit „poliitiliseks propagandaks kasutada ning sellega juba niigi keerulist Saksamaa-sisest migratsioonidebatti mõjutada ja seda üles kütta“. Steinmeieri sõnul teevad Saksa võimud kõik, et selle juhtumi asjaolud välja selgitada. „Ma saan Vene võimudele ainult nõu anda, et nad toetuksid juurdluse käigule,“ ütles Steinmeier ajalehe Bild vahendusel.

Lavrov heitis Berliini võimudele varem ette juhtumi kinnimätsimist. „On selge, et tüdruk ei saanud mingil juhul vabatahtlikult 30 tundi kadunud olla,“ ütles Lavrov teisipäeval pressikonverentsil Moskvas.

Mis täpselt kaks nädalat tagasi juhtus, on endiselt uurimisel. Selge on ainult see, et 13-aastane tüdruk oli kadunud. Berliini prokuratuuri andmetel ütles ta alguses, et ta rööviti ja vägistati. Uurimise käigus pole aga selle kohta mingeid tõendeid leitud. Küll aga on tõendeid tüdruku vastastikkusel kokkuleppel seksuaalsete kontaktide kohta kahe tuttava mehega enne kadumist.