Steinmeieri sõnul ei ole mingit õigustust seda juhtumit „poliitiliseks propagandaks kasutada ning sellega juba niigi keerulist Saksamaa-sisest migratsioonidebatti mõjutada ja seda üles kütta“. Steinmeieri sõnul teevad Saksa võimud kõik, et selle juhtumi asjaolud välja selgitada. „Ma saan Vene võimudele ainult nõu anda, et nad toetuksid juurdluse käigule,“ ütles Steinmeier ajalehe Bild vahendusel.

Steinmeieri pressiesindaja läks veelgi kaugemale. Vene meedia moonutatud uudiste kohta ütles ta: „Pika peale kehtib alati: valel on lühikesed jalad.“

Lavrov heitis Berliini võimudele ette juhtumi kinnimätsimist. „On selge, et tüdruk ei saanud mingil juhul vabatahtlikult 30 tundi kadunud olla,“ ütles Lavrov teisipäeval pressikonverentsil Moskvas. Vene meedia teatas, et tüdruku röövisid sisserändajad ja vägistasid ta.

Tõendina näitas Vene meedia muu hulgas YouTube’i videoid 2009. aastast ning Rootsi ja Soome politseinikke.

Mis täpselt kaks nädalat tagasi juhtus, on endiselt uurimisel. Selge on ainult see, et 13-aastane tüdruk oli kadunud. Berliini prokuratuuri andmetel ütles ta alguses, et ta rööviti ja vägistati. Uurimise käigus pole aga selle kohta mingeid tõendeid leitud. Küll aga on tõendeid tüdruku vastastikkusel kokkuleppel seksuaalsete kontaktide kohta kahe tuttava mehega enne kadumist.