"Nimelt andis Harku vallavalitsus meie poole pöördunud Delfi uudisteportaali ajakirjanikule kahetsusväärsel kombel tahtmatult ebakorrektset infot edastades Tabasalu Ühisgümnaasiumi direktori sõnumi, mille kohaselt sotsiaalmeedias (Facebookis „Harku valla elanike“ grupis) lapsevanemate poolt tõstatatud väited ei vasta tõele. Kuigi just sellise kinnituse kool Harku vallavalitsusele 22. jaanuaril andis, selgus hiljem, et vaatamata toimunud tavapärasele koolipäevale reedel, 22. jaanuaril oli algselt tõesti kool planeerinud antud koolipäeva pidupäevaga seoses ümber ning vastav kiri oli kooli juhtkonnalt ka õpetajatele laste ja nende vanemate vastavaks informeerimiseks edastatud," kirjutas vald Facebooki lehel.

"Paraku ei näinud vallavalitsus Delfi ajakirjanikule koolilt saadud sõnumit edastades põhjust kahelda direktori sõnades, sest eelnev koostöö valla allasutuse – Tabasalu Ühisgümnaasiumiga – pole selleks põhjust andnud ning vallavalitsusel ei olnud Delfile kommentaari andmise hetkeks ka tõendeid selle kohta, et ilmsiks tulnud kiri vastavate korraldustega kooliõpetajatele siiski saadeti, seda vastupidiselt direktori poolt vallavalitsusele öeldule," lisas vald.

Harku vallavalitsus mõistab Tabasalu Ühisgümnaasiumi direktori käitumise vallavalitsusele valeinfo edastamisel selgelt hukka ega pea jätkuvalt õigeks ka kooliõpetajatele kirjaga saadetud korralduste andmist, kus esialgu planeeriti koolipäev vastavalt kirjas olnud juhistele ümber korraldada.

"Harku vallavalitsus on endiselt seisukohal, et koolis oleks pidanud toimuma riigigümnaasiumite koostöölepingute allkirjastamise päeval tavapärane õppetöö ja õppekorraldus.

Harku vallavalitsus teeb juhtunust tõsised järeldused ning soovib juhtunut ja koolidirektori käitumist edasi arutada Harku vallavolikogu hariduskomisjonis.

Harku vallavalitsus palub kahetsusväärse olukorra tekkimise pärast vabandust kõigilt, keda juhtunu puudutas, eesotsas Tabasalu Ühisgümnaasiumi õpilastelt ja nende vanematelt ning õpetajatelt. Samuti vabandame haridus- ja teadusminister Jürgen Ligi ja Haridus- ja Teadusministeeriumi ees tekkinud kahetsusväärse olukorra pärast."

Seoses reedel, 22. jaanuaril Delfi uudiste portaalis ilmunud artikliga „Tabasalu kooli lapsevanemad kartsid, et lapsed...
Posted by Harku vald on 27. jaanuar 2016. a.

Delfi kirjutas eelmisel nädalal, et Tabasalu kooli lapsevanemad kurtsid sotsiaalmeedias, et kool on lastele andnud korralduse täna pärast kella üht ilma vahetunnita kella kaheni klassiruumis püsida, kuna sel ajal toimub pidulik üritus, kus haridus- ja teadusminister Jürgen Ligi allkirjastab Tabasalu riigigümnaasiumi rajamise lepingut.