"See on täielik jama," sõnas Randepere väga kindlal toonil vastuseks Delfi küsimusele, mida ta Helme süüdistusest arvab. "Seda on riigikogu juhatus ka öelnud – kuidas saab võltsida ühte protokolli, mis pannakse praktiliselt kohe pärast koosoleku toimumist välja, saadetakse kõigile meili peale, öeldakse, et kui midagi on parandada või öelda, siis öelge. Keegi midagi ei paranda ega ütle. Siis läheb poolteist kuud mööda, istume istungile ja siis järsku tuleb mingi EKRE vana ja ütleb, et jaa, aga nii ei küsitud."

Randpere tõi esile kaks aspekti - esiteks on Martin Helme tema arvates kogenematu ja teisalt pahatahtlik. "Ühest küljest on see noorpoliitiku rumalus, mis siit välja paistab Helme poolt. Ta ei teagi, kuidas meil siin komisjonides asjad käivad ja kuidas midagi pannakse hääletusele või ei panda hääletusele."

"Teiseks on see muidugi väga pahatahtlik urgitsemine Heljo Pikhofi kallal, kes on tõesti teinud seda õiguskomisjoni tööd südamega – lihtne see ei ole olnud ja mina ei kahtlusta teda karvavõrdki. Ta on kogu aeg proovinud olla väga mõistev ja kuulav ja arvestav kõigi osapooltega. Heljo Pikhofi puhul võib küll öelda, et ükski heategu ei jää karistamata. See ei ole isegi mitte sulepeast välja imetud, vaid haiglasest pahatahtlikkusest tingitud pealehüpe Heljole, mida ta kindlasti ei ole ära teeninud."

Riigikogu kantselei kinnitusel kajastab õiguskomisjoni 14. detsembri istungi protokoll õigesti komisjoni istungil toimunut. Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) riigikogu fraktsiooni juht Martin Helme väitis, et õiguskomisjoni protokolli on võltsitud ning soovib Pikhofit komisjoni juhi kohalt tagandada.