Täna kell 12.49 teatati häirekeskusele tulekahjust Nõo alevikus Vana-Nõo tänaval. Põles mansardkorrusega puust elumaja, teatas Lõuna päästekeskuse pressiesindaja Tiit Piiskoppel. "Katuse alt tuli paksu suitsu, leeki näha ei olnud. Esialgsetel andmetel võis majas olla kolm inimest," lisas ta.

Kohale kiirustanud päästjad Elva päästekomandost tõid redeli abil ühe kannatanu välja teise korruse aknast. Kannatanu, 61-aastane mees anti üle kiirabibrigaadile. Kannatanu elu kahjuks päästa ei õnnestunud. Koheselt tööd alustanud suitsusukeldujad tõid põlevast majast välja teise inimese. 86-aastane mees hukkus tulekahjus. Elumaja sisemus sai tugevaid tule- ja veekahjustusi, muutudes elamiskõlbmatuks. Sündmuskohal töötasid päästemeeskonnad Elva ja Tartu päästekomandost, vabatahtlikud päästjad Tõrvandi vabatahtlikust päästekomandost ja kiirabibrigaad Elvast.

Tulekahju likvideeriti kell 15.37. Esialgsetel andmetel oli majas olemas küll suitsuandur, aga see oli laest alla võetud. Menetlusinspektori esialgsel hinnangul oli tulekahju alguse saanud küttekoldest ülekütmise tagajärjel. Täpse tulekahju põhjuse selgitab välja menetlus.

2016.aastal on Eestis hukkunud tulekahjudes juba 11 inimest. Päästeamet paneb südamele, et külmade ilmadega on küttekollete ülekütmine väga ohtlik. Pigem peaks kütma korduvalt aga kindlasti peab vältima ühekordset intensiivset kütmist. Endiselt peab rõhutama suitsuanduri olulisust! Suitsuandur annab aegsasti märku tulekahju puhkemisest ja võimaldab inimestel põlevast hoonest väljuda. Suitsuandur, mis ei ole õigesti paigaldatud või mis ei ole töökorras, ei päästa elusid.