Raportist ilmeb, et see on vaid väike osa Suurbritanniaase pagenud spiooni Puntini vastu suunatud süüdistuste nimekirjast. Pedofiilias hakkas Litvinenko Putinit süüditama 2006. aasta juunis pärast seda, kui presidenti nähti Kremli jalutuskäigul viieaastast poissi kõhu peale suudlemas. Sündmuses tehtud fotodel on näha, kuidas president tõstis üles poisi maika ja tegi talle palja kõhu peale musi.

Raport tsiteerib Litvinenko vigases inglise keeles kirjutatud ajaveebi sissekannet, milles ta räägib, et kogu maailma avalikkus on šokeeritud, et Putin võõra poisi kõhtu suudles. „Selgitus on leitav, kui vaadata Putini biograafias olevaid auke. Pärast Andropovi instituudi lõpetamist, mis valmistas ette ohvitsere KGB luuretööks, ei võetud Putinit välisluuresse tööle. Selle asemel saadeti ta hoopis madalale positsioonile KGB Leningradi direktoraadis. See oli soravat saksa keelt rääkiva Andropovi instituudi vilistlase jaoks ootamatu pööre. Miks see siis juhtus? Sest vahetult pärast lõpetamist said tema ülemused teada, et Putin on pedofiil. Nii ütlevad mõned Putinit tudengina tundnud inimesed.“ Samuti kirjutas Litvinenko, et asjast haisu ninna saanud KGB ohvitserid ei tahtnud põhjalikku uurimist ja jätsid seetõttu oma avastusest ülemustele raporteerimata. Putini aga saatsid jalust ära. „Mõne salateenistuse jaoks ei ole selline teguviis ebatavaline,“ kirjutas ta.

Litvinenko väitel leidis hiljem FSB etteotsa saanud Putin eelmainitud videoülesvõtted FSB arhiivist üles ja hävitas need.

Samuti oli Litvinenko esile toonud, et huvitaval kombel võeti väidetav Putini akt üles samas Poljanka tänava korteris, kus filmiti Venemaa peaprokuröri Juri Skuratovi vahekorda kahe prostituudiga. Hiljem oli Putin püüdnud sundida Skuratovit nende lintide abil ametit maha panema. „Putin mainis selles samas vestluses, et ka teda ennast on filmitud selles samas voodis seksimas. (Kuid loomulikult ei rääkinud ta, et tegu oli pedofiilia, vaid tavalise seksiga.)“ kirjutas Litvinenko.

Raporti kokku pannud Sir Robert kirjutas raportis, et loomulikult on Litvinenko süüdistused sisult äärmiselt tõsised. „Kuid kas neil oli midagi pistmist Litvinenko surmaga?“ küsis ta.

Kreml polnud Litvinenko süüdistusi siiani kordagi kommenteerinud, seda kuni eilseni, kui nimetas süüdistusi Lääne propagandaks.

Sir Roberti hinnangul on tõenäoline, et Putin kiitis Litvinenko mõrvatellimuse isiklikult heaks, tehes seda koos tänase FSB juhiga.

Litvinenko suri 2006. aasta novembris pärast seda, kui oli joonud teed, mille hulka oli segatud radioaktiivset plutooniumit.