Minister Ligi küsis laste klassiruumis hoidmise plaani kommenteerides Facebookis, kas järgmine mõte on fassaadide ja puude värvimine. Ta rõhutas, et koolielu on mõtet näidata ainult loomulikus olekus. Kooli kohale jõudnuna uuris ta naljatledes, miks pole kool lastest puhastatud.

Kohapeal olnud ja Delfi ajakirjanikuga suhelnud inimesed kinnitasid anonüümselt, et jutt sellest, et lapsed peavad vaikselt klassiruumides püsima, pidas ikkagi paika. "Eile oli olnud koosolek ja initsiaatoriks ülipüüdlik ning ambitsioonikas kooli direktriss, kes ka piltidel sinises särgis näha," viidati Carolin Kadajale.

Siin ka kooli juhtkonna korraldus klassijuhatajatele, mis laste sõnu selgitab ja kinnitab. Koolitundide pikkus on seaduse järgi 45 minutit ja Tabasalu kooli kodulehelt võib lugeda, et harilikult toimub viies tund kell 12-12.45 (alates 8. klassist kell 11.40-12.25) ja kuues tund kell 12.55-13.40. Pikapäevasöök on graafiku järgi 5.-12. klassil kell 13.40.

Korralduse järgi pidid aga lapsed tõepoolest klassis olema kella 12.40st kuni 14ni ehk 80 minutit ilma vahetunnita. Samuti on korraldusel kirjas ka laste öeldu, et algklasside laste õpetajad toovad pikapäeva klassiruumi toidupakid ja tavapäraselt sööma ei minda.

Haridus- ja teadusminister Jürgen Ligi, Harku vallavanem Kaupo Rätsepp ja Saue vallavanem Andres Laisk allkirjastasid täna ühiste kavatsuste protokolli, mille kohaselt alustab riigigümnaasium Saue vallas Laagris 2019. ning Harku vallas Tabasalus 2020. aastal.

Maakondlikud riigigümnaasiumid tegutsevad praegu juba Viljandis, Haapsalus, Jõgeval, Tartus, Võrus, Pärnus ja Jõhvis. Ettevalmistused riigigümnaasiumide avamiseks sel aastal käivad Kärdlas, Valgas ja Põlvas. Peale selle on sõlmitud kokkulepped riigigümnaasiumide loomiseks Viimsi, Rapla, Paide ja Kohtla-Järvega.