"Esinejad oleme alati jätnud üllatuseks, küll võime öelda, et kontserdi läbivaks teemaks on hõbevalge," rääkis Delfile vabariigi presidendi kantselei avalike suhete osakonna juhataja Piret Pert.

Pert pole veel Delfile kommenteerinud, kas hõbevalge teemaks valimine on ka otsapidi viide või austusavaldus president Lennart Merile, kelle raamat "Hõbevalge: reisikiri tuulest ja muinasluulest" ilmus esimest korda 40 aasta eest, 1976. aastal. Teoses arutleb Meri poolteaduslikult ja fantaasiaküllaselt eestlaste ja teiste läänemeresoomlaste mineviku üle.

Eelmisel aastal kujundas vabariigi aastapäeva kontserdi ja vastuvõtu kujunduse kunstnik Marko Mäetamm, kes tegi kujunduse tavapärasest lõbusama ehk kui mutionu peo, kus oli kujutatud palju fantaasiarikkaid inimmõõtmelisi tegelasi külaliste kõrvale.

Tänavu toimuvad nii iseseisvuspäeva kaitseväe paraad, pidulik kontsert kui ka sellele järgnev riigipea vastuvõtt Tallinnas. Kontsert ja vastuvõtt toimuvad Estonia teatri- ja kontserdimajas, kuhu oodatakse umbes 950 külalist, mida on eelmiste aastatega võrreldes mõnevõrra enam.

2014. aastal toimus 24. veebruari paraad, pidulik kontsert ja vastuvõtt Pärnus. Pärnu kontserdimajas oli kutsutuid ligi 800. Möödunud aastal oli vabariigi aastapäeva pidulik kontsert ja vastuvõtt Jõhvi kontserdimajas, kus külalisi oli ligi 900, ja paraad Narvas.

Järgmiste aastate presidendi vastuvõtu asukoht on tulevase riigipea otsustada. Uus president valitakse Eestile augustis, ametisse asub ta oktoobris.