„Välja joonistub terve tendents – Venemaa kodanike, kellega on „töötanud“ Briti eriteenistused, surmad Suurbritannia territooriumil kahtlastel asjaoludel. Sellise „töö“ eesmärke saab ainult mõistatada,“ ütles olukorraga tuttav allikas Interfaxile.

Allikas rõhutas, et hetkeks, kui võeti vastu otsus Aleksandr Litvinenko surma avaluku uurimise kohta, oli välja selgitamata asjaoludel surnud kaks võtmetähtsusega tunnistajat.

Allikas teatas, et üks neist oli Londoni restorani omanik, mida külastasid sageli Litvinenko ja Boriss Berezovski, ning kust leiti kaks päeva pärast Litvinenko kohtumist Andrei Lugovoi ja Dmitri Kovtuniga polooniumi jälgi.

Teine tunnistaja on allika sõnul Berezovski ise, kelle surma põhjuse uurimist piirati ehk keelduti uurimast muid versioone peale õnnetusjuhtumi.

„Nüüd taasalustati Suurbritannias „äkki“ teise Venemaa kodaniku, Perepilitšnõi surma põhjuste uurimist. Sealjuures avaldati, et Briti politsei varjas esialgse surma põhjuse uurimise eest materjale, mis annavad tunnistust Briti eriteenistuste „tööst“ temaga,“ lisas allikas.