„Lastekaitse ei puutu siin asjasse, lapsi võetakse peredest ära ainult äärmuslikel juhtudel ja Norra või Soome, kellega tüli on noritud, on maailmale lastekaitses ainult eeskujuks. Tegu on Kremli mainekujunduse ja mõjutustegevusega,” kommenteeris Jürgen Ligi.

„Ennast püütakse koledate teemade kõrval õilistada humaansega ja otsitakse Euroopa riikides sõsarparteisid. Keskerakond ja EKRE on olnud mõjutustegevuse partnerid Eestis otse ja kaude ennegi. See on julgeolekurisk ja kahtlemata kahjustab Eesti demokraatiat, kui sellistel erakondadel on parlamendis sedavõrd suur osakaal ja sisulistelt teemadelt tõmmatakse tähelepanu ja energia üksikutele kunstlikele vastasseisudele,” rõhutas Ligi.

2014. aastal loodud MTÜ Eesti Vanemad on uue lastekaitseseaduse vastu ja näeb selle seaduse taga enda sõnul Norra lobitööd, et sealt saadaks meie perede lapsi oma inimkaubandussüsteemi rakendada. Nimelt on nad ühinenud seisukohaga, et Norra lastekaitse röövib peredest lapsi.

Nad peavad oluliseks tagada, et sotsiaaltöötajad ei saaks lapsi liiga kergesti perekonnast lahutada. Organisatsioon kritiseerib Eesti lastekaitset ja seadusloomet, aga ka kogu läänelikku ühiskonda. Peale selle väljendatakse muret ka nn homopropaganda pärast ja usutakse, et sellele järgneb pedofiiliapropaganda. Juunis korraldati homopropagandavastane meeleavaldus ka Toompeal.

Eesti Vanemad on lühikese ajaga suutnud oma seljataha mobiliseerida suure hulga toetajaid ja ligi sada liiget. Nüüd otsitakse liitlasi ka poliitilisel tasandil ning EKRE ja Keskerakonna näol on neid ka leitud. Kokkupuuteid on olnud ka Vabaerakonna ja IRLiga.

Kaitsepolitseiameti pressiesindaja Agnes Suurmets-Ots ütles Eesti Päevalehele, et organisatsiooni tegevuses ei ole midagi seadusevastast, aga on kahetsusväärne, et MTÜ kasutab oma retoorikas valeväiteid ja kuulajaskonna hirmutamist.