Omanike keskliidu juhatuse esimehe Priidu Pärna sõnul on õiguskantsler omanike põhiseaduslike õiguste eest seisja, kes on omanikke esindavaid liitusid toetanud elektriliinide jm tehnorajatiste talumistasu ja looduskaitseliste piirangute maaomanikele hüvitamise küsimustes. Internetihääletusel sai õiguskantsler 74 protsenti häältest.

Teiseks jäi 17 protsendi häältega KredEx – elamute renoveerimise toetamise eest.

Varasemalt on tiitliga pärjatud telesaadet „Kodutunne“, maksumaksjate liidu juhti Lasse Lehist, konkurentsiameti juhti Märt Otsa, Rae, Jõgeva ja Harku valdasid, õiguskantsler Indrek Tederit ning Eesti Õigusjärgsete Omanike Liidu esindajaid.

Koduomanike kiusaja 2015 tiitli teenis Rail Balticu trassivalik, mis hääletusel sai 42 protsenti häältest. Raudteetrassi koridor läbib tiheasustusega alasid, kus paljud omanikud peavad loobuma põlisomandist, samas on riik teinud „pool tööd“ uurimaks võimalust suunata trass läbi Nabala looduskaitseala.

Kiusaja tiitli saajateks on varasemalt osutunud Eesti Gaas, Tallinna Vesi, Eesti Energia, Euroopa Liidu kliimapoliitika ning puuküürnikud.

Omanike keskliit valis koduomaniku sõbra ja kiusaja internetihääletuse abil seitsmendat aastat järjest.