Keskerakonna fraktsiooni liige Siret Kotka ütles pärast maaelukomisjoni istungit Keskerakonna seminaril toimunut kommenteerides, et teemat on meedias piisavalt kajastatud.

"Ma arvan, et kõik on räägitud, mis on räägitud. Ma arvan, et meedias on sellest niipalju räägitud, et ma ei hakka isegi rohkem rääkima. Eks see ole meestevaheline õiendamine," ütles Kotka.

Küsimusele, kuidas ta saab talle seminaril lähenemiskatseid teinud Dmitri Dmitrijeviga läbi, vastas Kotka, et läbisaamine on hea. "Absoluutselt, me oleme väga sõbralikes suhetes," kinnitas Kotka, lisades, et mõlema mehega on suhted nagu kolleegide vahel ikka.

Õhtul kirjutas Kotka Facebookis, et on tänulik Martin Repinskile, kes tema kaitseks välja astus. "Eelmisel nädalal toimunud riigikogu Keskerakonna fraktsiooni tööseminari järgseid — kahjuks ebameeldivaid — sündmuseid on meedias väga palju kajastatud. Kahetsusväärselt sattusin mina toimunu keskmesse ning olen sisse kirjutatud juba kümnetesse kollastesse artiklitesse. Meedia tähelepanu on küll poliitiku tööks vajalik, kuid loomulikult mitte sellisena, nagu tingisid eelmise nädala sündmused."

"Ütlen vaid, et olen siiralt tänulik Martin Repinskile minu kaitseks välja astumise eest. Martin on varemalt juba kirjeldanud tol õhtul aset leidnud sündmust. Rohkem ma sel teemal kommentaare anda ei soovi, ja loodan, et meedia austab seda soovi. Dmitri Dmitrijeviga on läbisaamine endiselt sõbralik ja viisakas."

Möödunud nädalal, kui oli ka riigikogus istungitevaba nädal, kogunesid Keskerakonna fraktsiooni liikmed kaheks päevaks Pedase puhkekeskusesse, kus pärast töist arutelu hakkas Dmitrijev tegema lähenemiskatseid Siret Kotkale, kes aga Dmitrijevi vastu huvi ei tundnud, ja kui mehe käitumine liiga agressiivseks muutus, põgenes Kotka tuppa ning sulges ukse. Dmitrijev ajas teda taga, üritas tuppa tungida ja siis sekkus Martin Repinski, kes üritas Dmitrijeviga rääkida ja andis talle selle käigus obaduse, et tal mõistus pähe tuleks.

Toimunust frustreeritud Dmitrijev istus alkoholijoobes rooli ja sõitis teelt välja. Ekspertiis tuvastas tal enam kui 1,5-promillise ehk kriminaalse alkoholijoobe.

"Sellises joobes sõiduki juhtimine on käsitletav kuriteona ning seetõttu alustas Põhja ringkonnaprokuratuur täna mehe suhtes kriminaalmenetlust paragrahvi alusel, mis käsitleb mootorsõiduki juhtimist joobeseisundis," selgitas Põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Kaarel Kallas.

Möödunud reedel ütlesid Keskerakonna fraktsiooni esindajad, et arutavad Dmitrijeviga seotut tänasel koosolekul.

Riigikogust lahkumine on Dmitrijevi enda otsustada, aga kuna tema suhtes on käimas ka kriminaalmenetlus, siis kuriteos süüdimõistmise korral jääb ta riigikogu kohast automaatselt ilma.

Möödunud nädalal ütles Dmitrijev, et otsustab oma töö jätkamise riigikogus hiljem. Kui Dmitrijev lahkub riigikogust, saab tema asendusliikmeks Eevi Paasmäe, keda erinevalt Dmitrijevist peetakse Keskerakonnas Kadri Simsoni poolehoidjaks.