Tartu vangla vanemvalvur Sirli Naha saab väga hästi hakkama kõigi ülesannetega alates järelevalvetoimingutest kuni üksuse juhi asendamiseni, teatas justiitsministeerium.

Autasud anti sel aastal välja seitsmes kategoorias. Lisaks aasta parima valvuri tiitlile said auhinna veel järgmised valvurid:

Kõige sportlikuma valvuri tiitli pälvis 2015. aastal Tartu vangla vanemvalvur Priit Viin, kes on esinenud edukalt vanglateenistuse spordivõistlustel 100 meetri jooksus, kaugushüppes, kuulitõukes ja lamades surumises; 1500 meetri jooksus, saalihokis ja jalgpallis ning odaviskes.

Kõige paremini sündmusi lahendava valvuri tiitli sai Tallinna vangla vanemvalvur Kristo Mikola, kes sai selle muuhulgas kambris süüdatud tulekahju lahendamise eest.

Kõige abivalmim valvur oli möödunud aastal Harku ja Murru vangla vanemvalvur Katri Järvsaar.

Kõige innovaatilisema valvuri kategoorias tunnustati Tartu vangla valvurit Jüri Pilmi, kes muuhulgas leidis lahenduse õppegaasiballoonide korduvtäitmiseks, mis aitab raha kokku hoida.

Kõige paremini relvi kasutava valvuri tiitli sai Viru vangla vanemvalvur Georgi Andžans, kes tegutseb laskeinstruktorina ja on vanglat esindanud laskevõistlustel.