Austrias on mitmed naised esitanud kaebuse seksuaalse ahistamise kohta uusaastaööl. Mitmeid selliseid kuritegusid leidis aset Salzburgis, teatas politsei neljapäeval. Et nendest teatati mitmeid päevi hiljem, on ilmselt seotud Kölni sündmuste ulatusliku meediakajastusega, selgitas Salzburgi politsei esindaja Valerie Hillebrand. „Liidumaa kriminaalamet kontrollib, kas need olid organiseeritud rünnakud või kas üksikute tegijate või gruppide vahel saab seoseid leida,“ ütles Hillebrand, vahendab Deutsche Wirtschafts Nachrichten.

Austria siseminister Johanna Mikl-Leitner lubas, et politsei suhtub igasse juhtumisse nulltolerantsiga. „Üks on igal juhul kindel: meie, naised, ei lase endalt kindlasti millimeetritki oma liikumisvabadusest avalikus ruumis ära võtta,“ ütles Mikl-Leitner.

Naiste seksuaalset ahistamist tuli ette ka Šveitsi suurimas linnas Zürichis. „Paljud neist kaebustest saabusid alguses meile vargustena. (…) Alles edasine uurimine paljastas siis, et naisi ahistati ka seksuaalselt,“ tsiteeris väljaanne 20 minuten politsei esindajat. Ohvrite sõnul oli tegude toimepanijate näol tegemist „tumeda nahavärviga“ isikutega.