Mupo lähtub Tallinna linna heakorra eeskirjast, mille järgi on kinnistu ja ehitise omanikul kohustus teostada kinnistuga või ehitisega külgneval puhastusalal heakorratöid, sealhulgas lumekoristust ja libedusetõrjet.

Puhastusalal tuleb heakorratööde tegemine lõpetada hommikul kella 7-ks (v.a rasked ilmaolud). Vajadusel tuleb puhastusala puhastada ka päeva jooksul, et tagada puhastusalal heakord.

Libedusetõrjeks tuleb kasutada puistegraanuleid, mille läbimõõt on 2-6 mm. Keelatud on kasutada tuhka või kloriide.

Keelatud on:

paigutada lund sõiduteele, kuhjata lund trammiteele lähemale kui ühe meetri kaugusele trammirööpast. Ehitise katuselt mahalangenud või koristustööde käigus mahaaetud lund ei ole lubatud jätta kõnniteele ja sõiduteele. Pärast lume mahalangemist või mahaajamist tuleb lumi ära vedada või paigutada kinnistule, mille oluliseks osaks ehitis on.

sõiduteedel hooldustööde teostamise käigus paigutada lund ja jääd kõnniteele. Lund võib paigutada kõnniteele juhul kui jalakäijatele ja jalgratturitele jääb vähemalt 1,1 m käiguruumi;

paigutada lund ühissõidukite peatusesse kogu tema pikkuses ning ühissõidukite peatusesse viivatele kõnniteedele;

kuhjata kloriidisegust puistematerjali või lund puude ümber või tänavaga külgnevale haljasalale, paigutada kloriidisegust puistematerjali, lund või muud prahti linnametsa, haljasalale või mujale selleks mitte ettenähtud kohta.

Mupo tugipunktid asuvad kontrollima lumekoristuse ja libedatõrje hetkeolukorda linnaosades. "Tuletame ühtlasi meelde, et õnnetusjuhtumi korral, mis on põhjustatud puhastusala ebapiisavast koristusest või libedusetõrje tegemata jätmisest on kannatanul õigus pretensioonidega pöörduda kinnistu/ehitise omaniku poole, kokkuleppele mittejõudmise korral aga kohtu poole," teatas mupo.