Delfiga võttis mullu oktoobris ühendust lugeja, kes nägi enda sõnul pealt, kuidas Tallinnas Tammsaare tee ja Pärnu maantee risti juures kolm tumedat autot võtsid rajalt maha sport-Mercedese. "Juht ei avanud ust, mis seepeale lahti lõhuti. Kohal olevat lõpuks ka politsei olnud. Vist oli tegemist omakohtuga," rääkis lugeja Delfile.

Politsei pressiesindaja kinnitas toona, et selline intsident leidis aset ja lisas, et tegu oli omaalgatusliku sundpeatamisega, mille tulemusena põrkasid kokku Audi ja Mercedes-Benz.

Nimelt oli peatamise põhjuseks vaidlus Venemaa registris oleva auto valdamise üle, millele mõlemad osapooled väitsid õigust omavat. Kuni vaidlusest tingitud asjaolude lahenemiseni võeti auto politseisse hoiule.

Politsei lisab nüüd, et Mercedese roolis oli toona naine, kelle kõrval istus mees. Selgus ka, et roolis olnud naine on ettevõtte esindaja, millele auto kuulub. Nii mees kui ka naine viidi toona ütluste saamiseks jaoskonda.

"Selgus, et seltskond, kes asus naisele järele sõitma, arvas, et autot püütakse varastada. Juhtunu järel esitasid nad ka politseile kuriteoavalduse varguse kohta," rääkis riigiprokuratuuri abiprokurör Robert Laid Delfile.

Seltskond väitis nimelt, et naine ja mees hoiustasid sõidukit, mis tegelikult kuulus ühele teisele Venemaa kodanikule. "Sama Venemaa kodanik selgitas Eesti politseile hiljem, et ostis sõiduki ühelt Venemaa ettevõttelt," lisas Laid.

Samas ütles prokurör, et juhtunut ei saa siiski käsitleda vargusena.

"Asjaolude kontrollimise ja rahvusvahelise suhtluse tulemusena selgus, et auto kuulub siiski samale Venemaa ettevõttele, kelle esindaja autole järele tuli ning sõidukit ei ole vahepeal edasi müüdud. Detsembris võttis prokuratuur pärast faktide kontrollimist seisukoha, et auto tuleb tagastada viimasele seaduslikule valdajale ehk ettevõttele, kes on sõiduki omanik. Sõidukiga seoses on Venemaal käimas kriminaalmenetlus,“ lisas Laid.

Oktoobris toimunud õnnetuses inimkannatanuid ei olnud, kuid politsei teatel sai auto kriimustada.