„Me tahame ainult oma riigi haigusest terveks ravida, et ta taas terveneda saaks,“ õigustas Waszczykowski Saksa ajalehele Bild valitsuse tegevust avalik-õigusliku meedia suhtes. „Seal järgiti eelmise valitsuse ajal teatavat vasakpoolset poliitilist kontseptsiooni. Nagu peaks maailm marksistliku eeskuju järgi ainult ühes suunas liikuma – uue kultuuride ja rasside segu, jalgratturite ja taimetoitlaste maailma suunas, mis panustab ainult taastuvenergiale ja võitleb igasuguste religiooni vormide vastu. Sellel pole traditsiooniliste Poola väärtustega enam midagi pistmist.“

Poola valitsev Seaduse ja Õigluse partei (PiS) panustab Waszczykowski sõnul seevastu sellesse, mis puudutab enamikku poolakatest: traditsioonidesse, ajalooteadlikkusesse, isamaa-armastusse, usku jumalasse ning normaalsesse perekonnaellu mehe ja naise vahel.

Waszczykowski sõnul hämmastas teda Euroopa Komisjoni asepresident Frans Timmermans, kes saatis Poola valitsusele kriitilise kirja viimasel ajal vastu võetud otsuste aadressil.

„Mind pani see kiri väga imestama. Sest Euroopa Liidu ametnik, kes pandi ametisse poliitiliste suhete kaudu, kritiseerib demokraatlikult valitud valitsust. Kust võtab ta selleks õiguse? Minu jaoks ei ole härra Timmermans mingi legitiimne partner,“ ütles Waszczykowski.