Paraku oli aastavahetus traagiline - õnnetustes hukkus neli inimest ja kolm sai vigastada. "Pealinnas hukkus ühe korteripõlengu tagajärjel mees, liiklusõnnetuste tagajärjel hukkus kolm ja viga sai samuti kolm inimest. Ööpäeva jooksul on korrakaitsjad pidanud kinni mitukümmend joobes juhti, ainuüksi Tallinnas on hommikul kella 9.30 alustatud puhumisreidi tulemusel esimese kahe tunni jooksul kõrvaldatud liiklusest kümme alkoholi tarvitanud juhti," ütles Delfile politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Helen Uldrich.

Põhja prefektuuri operatiivjuhi Toomas Kaarjärve sõnul tuli korrakaitsjatel sekkuda kõige rohkem peretülidesse, kus konfliktid olid arenenud sõnadest kaugemale ja nii mitugi pereema ja -isa tuli toimetada haiglasse ja jaoskonda.

"Taas kord tõdesid kolleegid sündmuskohtadel, et suur osa sellistest kaklustest olid seotud alkoholiga, mille mõju all olnud inimesed üksteisele kallale läksid. Selliseid peresiseseid vägivallajuhtumneid registreeriti Eestis üle kahekümne. See on väga kurb, et inimesed ei saa ennast koduseinte vahel turvaliselt tunda ning vana-aastaõhtu selliselt mööda saadetakse. Kõige rohkem teeb aga muret asjaolu, et paljudes neis peredes, kes ka eile politsei abi vajasid, kasvavad väikesed lapsed, kes sellist jõhkrat käitumist pealt näevad ja ilmselgelt hirmu nii enda kui ka oma vanemate pärast tunnevad,“ märkis Kaarjärv.

Traagilised avariid uusaastaööl

Kuigi eilne päev möödus liikluses suhteliselt hästi ning kannatanutega õnnetusi oli üksikuid, muutus olukord traagilisemaks õhtutundidel. Öö jooksul sai avariide tagajärjel viga kolm ja hukkus samuti kolm inimest.

Eile õhtul kella 19.30 ajal teatati politseile, et Tartus on jäänud rongi alla mees, kes hukkus saadud vigastustesse kohapeal. Tunnistajate ja rongijuhi sõnul jooksis mees raudteele ootamatult, õnnetuse täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Eile hilisõhtul, kümme minutit enne südaööd, sai politsei teate liiklusõnnetusest Tallinnas Suur-Ameerika tänaval, kus esialgsetel andmetel ületas 29-aastane mees paarsada meetrit enne valgusfooriga reguleeritud ülekäigurada teed ja sai löögi sõiduautolt Toyota. Autojuht oli kaine. Kiirabi viis jalakäija haiglasse, tema vigastused on rasked.

Kõige traagilisemast avariist tänasel ööl sai politsei teate varahommikul kella 4.30 ajal, kui juhuslik mööduja teatas häirekeskusele Tartu – ViljandiKilingi-Nõmme tee 54. kilomeetril kraavis seisvast sõidukist, mille all olevat kaks inimest.

Esialgsetel andmetel kaldus Tartu suunas liikunud Mercedes lauges vasakkurvis paremale teelt välja, kus auto rullus üle katuse. Selle tagajärjel paiskusid autost välja juht ja kaasreisija – 57-aastane mees ja 51-aastane naine. Kummalgi polnud kinnitatud turvavöö.

Mis kell avarii juhtus, kumb autos olnud inimestest sõidukit juhtis, hukkunute kainus, sõidukiirus ja muud täpsemad asjaolud on selgitamisel. Politsei selgitas sündmuskohal, et sõiduki rehvid vastasid nõuetele ja õnnetuspaigas olid teeolud head, libedust ei olnud.