Jaanuaris süüdistas ta huvide konfliktis ja korruptsioonis Moskva aselinnapead, Eestis sündinud Maksim Liksutovi.

Maksim Liksutov

Mais, kui president Vladimir Putiniga seotud motoliikumise Ööhundid liikmed korraldasid sõjavõidu tähistamiseks tuuri Euroopas, tõi Navalnõi lagedale, et Ööhundid on pooleteise aastaga saanud riigieelarvest vähemalt miljon eurot.

Ööhundid

Juulis süüdistas Navalnõi Venemaa asepeaministrit Igor Šuvalovit, et see varjab ligi 500 ruutmeetrise luksuskorteri omamist Londoni kesklinnas.

Government meeting

Juuli lõpus abiellus Putini pressiesindaja Dmitri Peskov jäätantsu olümpiavõitja Tatjana Navkaga. Meedias tekitas palju kära peigmehe randmel olnud käekell, mis Navalnõi andmetel maksab umbes 620 000 dollarit, samas kui tema ametlik palk peaks olema umbes 146 000 dollarit aastas. Seejärel paljastas Navalnõi, et Peskovil on veel hulk hinnalisi käekellasid.

Dmitri Peskov

Veidi hiljem tõi Navalnõi päevavalgele, et mesinädalateks rentis Peskov luksusliku jahtlaeva.

Peskov jäi Navalnõi hambusse ka septembris, kui ta tutvustas avalikkusele pressiesindaja luksuslikku eluaset.

Dmitri Peskov ja Vladimir Putin

Oktoobris paljastas Navalnõi korruptsioonivastase võitluse fond, et Moskva lähedal Rubljovkas olevas idamaise stiiliga palees pesitseb kaitseminister Sergei Šoigu.

Sergei Šoigu Rubljovkas asuv idamaise stiiliga palee

Detsembris jõudis järg Venemaa peaprokuröri Juri Tšaikani, kui Navalnõi avaldas oma veebilehel informatsiooni, mis puudutab peaprokuröri perekonna väidetavaid ebaseaduslikke sissetulekuid. Järgnes Navalnõi film peaprokurörist kui maffiaisast.

Vladimir Putin ja Sergei Šoigu