Luureagentuuri prognoosi kohaselt ei killustu Venemaa väiksemateks riikideks, kuid Moskva võim võib lähima kümne aasta jooksul väheneda punktini, mil Venemaa hakkab tõhusalt koosnema poolautonoomsetest piirkondadest, mis ei pruugi üksteisega läbi saada, ja sellega kaotada Venemaa maailmakaardilt praegusel kujul, vahendab Business Insider.

Venemaa keskvõim võib ohtlikus võimuvaakumis aga kaotada kontrolli oma tuumaarsenali üle, mis tähendab, et relvad, lõhustuvad materjalid ja kandesüsteemid võivad sattuda valedesse kätesse, hoiatab Stratfor.

Sellest võib saada „lähikümnendi suurim kriis“, usub eraluureagentuur.

Ja Ühendriikidel tuleb välja mõelda, kuidas seda lahendada, isegi kui see tähendab maavägedega sekkumist, et tuumaarsenal kindlustada.

Washingtonil on ainsana võimekust probleemiga tegeleda, kuid ka USAl ei õnnestu sõjaliselt võtta kontrolli kõigi tuumarelvade üle ja garanteerida, et selle käigus ühtegi raketti välja ei tulistata,“ märgib Stratfor.

„Ameerika Ühendriikidel tuleb otsustada, kas leida sõjaline lahendus, mida on praegu raske ette kujutada, ohuga leppida või moodustada stabiilne ja majanduslikult toimiv valitsus asjaomastes piirkondades, et raketid aja jooksul neutraliseerida.“