Lisaks osaleb president Ilves mälestusüritusel, mis meenutab Poola endise presidendi Lech Kaczyński tegevust Kesk- ja Ida-Euroopa mõjukuse tugevdamisel.

Eesti ja Poola on viimase aastakümnega muutunud välis- ja julgeolekupoliitiliselt lähedasteks liitlasteks. Ilvese ja Duda töökohtumine keskendub väljakutsetele, millega seisab silmitsi Euroopa Liit, kelle tugevust ja solidaarsust paneb proovile põgenikekriis. Samuti arutavad riigipead teemadel, mis on olulised üha enam heidutuspoliitikat tähtsustavas NATO-s, sest alliansi 2016. aasta tippkohtumine peetakse just Varssavis.

President Ilves kõneleb regionaalsest julgeolekust Varssavis Euroopa Poliitikaanalüüsi Keskuse (CEPA) kõnekonverentsil, mis toimub koostöös Poola mõjuka ajalehega Rzeczpospolita, mille peatoimetaja asetäitja Bartosz Węglarczyk modereeribki Eesti riigipea avalikku esinemist. Mullu detsembrist on president Ilves Kesk- ja Ida-Euroopa uuringutele pühendunud mõttekoja CEPA rahvusvahelise nõuandekogu liige.

Ilves osaleb ka president Duda juhitaval rahvusvahelisel mälestusüritusel „Sõltumatus, solidaarsus, julgeolek: Lech Kaczyński ning Kesk- ja Ida-Euroopa“, millega meenutatakse Poola endise presidendi Lech Kaczyński välispoliitilist tegevust Euroopa Liidu idapartnerite lõimumisel, meie piirkonna julgeoleku kindlustamisel ning Kesk- ja Ida-Euroopa riikide mõjukuse tugevdamisel.