Soome metodistikiriku annetusi eesti lastele toimetanud Elina Viljamaa sõnul olid vargad öösel tema autoakna puruks löönud ja autos olnud kingituste kallal rüüstamistööd teinud. Ta rääkis, et Vao lastele mõeldud jõulupakid olid kõik personaalsed. „Seal oli riideid, hügiteenivahendeid ja muud taolist. Need olid kõik eraldi ära pakitud ja neil olid nimed peal. Nüüd on need kõik klaasikilde täis,“ kirjeldas Viljamaa olukorda, mis talle hommikul auto juurde saabudes avanes. Viljamaa ei osanud veel täpselt öelda, kas vargad laste kingituste hulgast midagi ka kaasa võtsid, küll aga oli kadunud enamik samuti Vao elanikele mõeldud töösaapaid.

„Kuna Vao keskuse elanikud on leidnud endale tööd ja tavaliselt on see lihttöö, siis on neli vaja töösaapaid, mis igasugustes tingimustes hästi vastu peaksid. Mul oli neid kaasas 20 paari, aga alles on ainult viis paari,“ sõnas Viljamaa, kelle sõnul on tegu väga korralike saabastega, mis maksavad poes ligi 80 eurot paar ning on mõeldud aastaid nii tulele kui ka veele vastu pidama.

Viljamaa sõnul on kuritöö rahalist mahtu raske kokku arvutada, kuna kõik asjad olid saadud annetustena. „See on ka üks põhjus, miks tegin politseile avalduse ainult katkise autoakna pärast. Pealegi oleks politsei asjaajamine võtnud terve päeva aega ja praegu on kõige tähtsam kingitused kiiresti lastele toimetada,“ selgitas ta ja lisas, et on väga tänulik Eesti politseinikele, kes olid katkiseid ja klaasikilde täis kingitusi nähes üles näidanud siirast kaastunnet.

Samuti palus Viljamaal varastele sõnumi edasi anda. „Tahaksin varast või vargaid tervitada. Oleme toonud palju abi Eesti vaestele, rehabilitatsioonis narkosõltlastele, madala sissetulekuga inimestele ja teistele hädasolijatele ilma diskrimineerimata ja kui nad (vargad – toim.) oleksid küsinud, mis neil tarvis on, siis oleksime neile seda andnud. Vargad pole meile tundmatud – oleme paljusid neist näinud leidmas Kristust ja saamas nii tagasi elu ja lootust. Soovitan nendel varastel sama teha, sest see on tasuta ja kõigile kättesaadav,“ kutsus ta.

Viljamaal olid kaasas ka Soome metodistide kingitused 40-le Tallinna puudust kannatavate perede lapsele, kuid need oli linn Viljamaa sõnul juba varem enda hoole alla võtnud ja seega pääsesid need kingid rüüstajate käest.

Politsei põhja prefektuuri pressiesindaja sõnul tegeleb politsei nüüd annetuste varastajate otsimisega, kuid tulemustest on alles vara rääkida.