Karilaiu sõnul tuli erakonna juhatusest mitmeid väga positiivseid uudiseid ja ühtlasi kiitis Toobalit selle eest, et too loobus juhatuse liikme mandaadist. "Väga positiivne on see, et ta sai aru, et ei saa kahtametit segamini ajada ja loobus juhatuse mandaadist. Tema asemel sai erakonna juhatusse Erki Savisaar,“ sõnas Karilaid. Küsimusele, kas varem n-ö kahel toolil korraga istumine mõjus kellelegi halvasti, vastas Karilaid, et ei ole hea toon olla iseenda tööandja ning täpsustas, et erakonna juhtimisega Toobal niisiis enam ei tegele, vaid juhib büroo tööd.

Palka hakkab Toobal saama 3500 eurot, mis on sama, mis riigikogu lihtliikme töötasu. Küsimusele, kas büroojuhiks ei oleks saanud palgata kedagi, kes oleks seda tööd nõus tegema turuhinnaga ehk kolm või neli korda väiksema raha eest, vastas Karilaid, et teisi kandidaate laual ei olnudki, vaid võeti see, keda erakonna esimees Edgar Savisaar soovitas. Karilaiu sõnul räägib Toobali kasuks see, et too oma kuriteo eest juhatuses ka vabandust palus ning lahkus riigikogust ja erakonna juhatusest.

Samuti arutati juhatuses erakonna finantsolukorda. „Jätkame arutelu jaanuaris, liigume positiivses suunas. Uue aasta esimeseks pooleks oleme võlgadest lahti saanud. Meil ei ole 2014. aastast enam ühtegi maksmata arvet. Finantsdistsipliini kohale teeme väga selgelt edusamme,“ kiitis Karilaid.

Küsimusele, kas erakond on ära maksnud neile korruptsioonikuriteo eest riigikohtu poolt määratud 10 000-eurose trahvi, Karilaid vastata ei osanud. „Seda teab Peeter Vitsur, kes on tegevsekretär ja tegeleb selliste otseste arvetega.“

Karilaid rõhutas, et konkreetseks mindi ka kooseluseaduse teemal. „Juhatus otsustas välja tulla hallist tsoonist, kus iga liige võib arvata, mida tahab. Juhatus tegi otsuse, et nad toetavad kooseluseaduse tühistamist. Kuna täna on näha, et rakendussätetega on probleeme, see tekitab tulevikus kohtukulusid ja arusaamatusi, siis on parem see eelmisel aastal vastu võetud kooseluseadus tühistada ja erakonnal on olemas ametlik seisukoht selles asjas.“

Karilaiu sõnul otsustati ka 11 aastat sahtlis vedelenud Ühtse Venemaa lepingut taas arutama hakata. „Kuna konkurendid on seda malakana kasutanud, siis me võtame selle sahtlist välja,“ sõnas ta. Veebruarikuus teeme erakonna volikogus sel teemal arutelu, kuhu kaasame ka väliseksperdid,“ rääkis Karilaid.