Sotsid on küsinud kinnitamata andmetel koalitsioonipartneritelt Põlva maavanema kohta, AS Vireni nõukogu kohta, finantsinspektsiooni nõukogu kohta ja teadusagentuuri nõukogu kohta.

Põlva maavanemaks on praegu IRLi liige Ulla Preeden, kelle ametiaeg kestab järgmise aasta 31. oktoobrini. Sotsiaaldemokraatide peasekretär Inara Luigas kommenteeris, et Põlva maavanema ja teiste ametikohtade täitmise küsimus tuleb koalitsioonis arutusele siis, kui mõni koht vabaneb. Siis arutatakse koalitsioonipartneritega, kes seda kohta täita võiks.

Luigas ütles, et mingit nimekirja ametikohtadest sotsid oma partneritele esitanud ei ole. Läbirääkimisi kohtade üle alustatakse siis, kui kohad vabanevad.

Kuna sotsid vajavad mõne koha omale saamiseks IRLi toetust, siis kas see loob võimaluse tehinguks, kus sotsid nõustuvad Partsi Euroopasse saatmisega, et omale soovitud kohad saada? Luigas eitas seda ja ütles, et tegemist on täiesti eraldiseisvate läbirääkimistega.

"Parts on omaette teema, selle kohta on sotsiaaldemokraadid oma sõna öelnud," ütles Luigas. Tema sõnul peaks Euroopasse minema inimene, kes on oma tööga hakkama saanud, mida Partsi kohta öelda ei saa. Milliseid nimesid täpselt praegu kaalutakse, ta öelda ei soovinud.

Luigas oletas aga, et kui näiteks IRLi esimees Margus Tsahkna on teinud sotside esimees Jevgeni Ossinovskile mingi pakkumise, mis sisaldab mingeid ametikohti, siis küll Ossinovski seda peatselt ka erakonna juhatusele tutvustab.

IRLi peasekretär Kert Karus ütles, et tema ei tea mingitest kokkulepetest midagi.